Vesti

Porsche beleži rast prodaje na svim tržištima!

Najpopularniji model nemačkog proizvođača i dalje je Porsche Macan

Porsche beleži rast prodaje
1.2KPregleda

Predstavnici kompanije Porsche objavili su informaciju da je tokom prve polovine ove godine prodato 133.484 vozila, što je za 2 procenta više nego za isti period prošle godine.

Porsche beleži rast prodaje

Tokom tog perioda, operativni profit je porastao za 3 procenta i sada iznosi 2,2 milijarde evra. Povećan je i broj radne snage i to za 5 procenata, tako da Porsche sada ima 33.839 radnika.

„Rezultati koje smo ostvarili tokom prve polovine ove godine predstavljaju dobar temelj za to da 2019. bude izuzetno uspešna godina“, rekao je Oliver Blum, predsednik upravnog odbora proizvođača iz Štutgarta. „Tokom prvih šest meseci ove godine lansirali smo nekoliko novih proizvoda na tržište. Tu pre svega mislim na nove 911, 911 kabriolet, Cayenne Coupe, 911 Speedster, 935, 718 Spyder i GT4„.

Više o novoj generaciji modela Porsche 911 možete pročitati ovde.

Najprodavaniji model ove kompanije je i dalje Macan. Ovaj premijum, kompaktni SUV je i dalje najpopularniji automobil sa značkom Porsche-a. Prodato je čak 47.367 primeraka. Sa druge strane, veći Cayenne je prodat u 41.725 primeraka.

U Kini je prodaja porasla za 28 procenata u junu, dok je u regioneAzije, Afrike i Bliskog Istoka isporučeno ukupno 57.397 automobila. To je za 20 procenata više nego prošle godine. Takođe, prodaja na tlu SAD je porasla za 3 procenata, na 30.257 primeraka.

Očekuje se da se pre kraja godine rezulati prodaje još poboljšaju, a to zbog novih automobila. Tu pre svega mislimo na Cayenne Coupe, 718 Spyder i 718 Cayman GT4. Takođe, Porsche će se priključiti kompetitivnom segmentu elekričnih automobila sa modelom Taycan. Taj model bi u prodajne salone širom sveta trebalo da stigne pre kraja godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery