Vesti

Treća generacija modela Seat Leon prodata u milion primeraka!

Milion prodatih automobila od 2012. godine kada je premijerno predstavljena treća generacija

1.61KPregleda

Reći da je model Leon imao važnu ulogu za uspeh kompanije Seat bilo bi potcenjivanje. Na kraju krajeva, upravo je Leon postao najprodavaniji model španskog brenda. On je tu „titulu“ preuzeo od modela Ibiza. Taj model je bio najprodavaniji model kompanije Seat tokom prethodnih 30 godina.

Seat Leon - milion prodatih primeraka treće generacije

Treća generacija modela Leon je takođe postigla ogroman uspeh. Naime, prodato je milion primeraka od kada je taj model stigao na tržište, 2012. godine.

„Rođak iz Španije“ modela VW Golf, dizajniran je, razvijen i proizvodi se u postrojenju kompanije Seat u gradu Martorelj. On je baziran na modularnoj MQB platformi VW grupacije. Naravno, to i te kako ima smisla ako u obzir uzmemo činjenicu da je upravo nemački koncern vlasnik brenda Seat.

„Ono što je najzanimljivije kod treće genracije modela Seat Leon jeste to što je on prihvaćen širom sveta. Za njim širom planete i dalje vlada velika potražnja, iako je na tržištu već sedam godina“, rekao je Vejn Grifit, potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing kompanije Seat. „Tokom 2017. godine prodali smo rekordnih 170.000 primeraka ovog modela. Sada, u 2019, ubeđeni smo da će Seat Leon nastaviti sa dobrim rezultatima, te da će se opasno približiti tom broju“, dodao je on.

Seat Leon - milion prodatih primeraka treće generacije

Naime, trenutna, treća generacija modela Seat Leon imala je ključnu ulogu u oporavku brenda Seat. Naime, ta kompanije je 2012. godinu završila sa gubitkom od 149 miliona evra. Šest godina kasnije, 2018., Seat je ostvario najbolje razultate u svojoj istoriji. Ostvaren je profit od 249 miliona evra, nakon oporezivanja.

Ključna tržišta su, kao što se vidi na ilustraciji, Nemačka i Velika Britanija. Upravo tamo je prodaja modela kompanije Seat od 2012. godine porasla za čak 70 i 60 procenata. Na vrhu liste nalazi se upravo model Leon.

Seat Leon - milion prodatih primeraka treće generacije

Seat je prodao čak 2.210.712 primeraka modela Leon tokom tri njegove generacije. Prva je prodata u 534.797, a druga u 675.915 primeraka. Treća generacija je nedavno dostigla cifru od milion prodatih jedinica. Bravo Seat!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery