Vrele Gume Media Sistem je medijska kuća osnovana u oktobru 1993. godine, kada je izdat prvi broj magazina „Vrele Gume“. Prvobitne aktivnosti bile su vezane za rad štampanog izdanja, inače prvog kolor automobilskog mesečnika na ovim prostorima, koji je postavio standarde automobilskog novinarstva u Srbiji. Prateći savremenim tendecije, štampano izdanje evoluiralo je u digitalni format, odnosno prvi web portal sa automobilskim sadržajem na srpskom jeziku. Danas je portal www.vrelegume.rs najposećenija interenet stranica u oblasti automoto industrije u regionu, ali i šire!

TV Emisija

Uz print izdanje kao bazu, aktivnosti su proširene i na TV produkciju. Prva emisija „Vrele Gume Autovizija“, emitovana je septembra 1999. godine na tadašnjoj BK TV. Od javnog servisa RTS 2 (12 godina), preko prikazivanja na TV Prva  i TV O2, sve do dašanjeg emitovanja na TV NOVA S (UNITED MEDIA) emisija Vrele Gume konstantno beleži ogromnu gledanost i veliku popularnost , kako kod starijih gledalaca tako i među mladom populacijom.

Internet

U skladu sa modernim trendovima i počecima prisustva elektronske forme u medijima, 2002. godine osnovali smo „Vrele Gume Online“ internet portal koji je u međuvremenu postao vodeći u regionu kada je reč o sajtovima na temu saobraćaja, automobila i nautike. I na ovom planu smo dokazali svoja pionirska i avangardna načela. Uz izveštaje u realnom vremenu sa svih značajnih svetskih automobilskih sajmova, poput Ženeve, Frankfurta i Pariza, www.vrelegume.rs prati kompletna zbivanja u automobilskoj industriji i saobraćaju, kako na domaćem tako i inostranom planu. U okviru našeg web portala nalazi se i najveća baza automobilskih testova na ovim prostorima, sa stručnom analizom najnovijih modela na tržištu automobila, kao i video materijal najnovijih testova, emisije i dr. video sadržaja.

Prvi servis

Shodno aktuelnim potrebama, Vrele Gume Media Sistem se okrenuo i produkciji u sferi zabave, i to u obliku igranog serijala „Prvi servis“ koji se na duhovit, ali socijalno ubojit način, kroz dešavanja u automobilskom servisu osvrće na mnoge društvene teme. Do sada su snimljene dve sezone veoma popularnog formata koji se emituje u okviru emisije Vrele Gume na TV Prva, a planira se i nastavak produkcije.

Društvene mreže

Naravno, naša iskustva i zapažanja iz oblasti automobilizma prenosimo i preko najvažnijih društvenih mreža poput  YouTube, Facebooka, Twittera i Instagrama. Posebno smo ponosni na veliki broj pratilaca na svim društvenim mrežama, čiji se dodatni razvoj tek planira u budućnosti.