Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Novi Porsche 911 (922) premijerno predstavljen i u Beogradu!

Nov i snažan, a ipak prepoznatljiv na prvi pogled

Porsche 911 (992)
1.76KPregleda

Porsche je u Beogradu, predstavio i novu, osmu generaciju svog najpoznatijeg sportskog automobila, 911. Iako je ovaj model potpuno nov, on je prepoznatljiv na prvi pogled.

Porsche 911 (992)

Tokom 55 godina koliko traje serijska proizvodnja modela Porsche 911, rodilo se čak sedam generacija. Ipak, uprkos tome, predstavljanje nove generacije je jedna veoma specijalna prilika, gotovo čast za svakog novinara koji se bavi temom automobilizma.

Sa novom, osmom generacijom ovog modela (992), Porshe je želeo da unapredi, po mišljenju mnogih, jedan od najboljih sportskih automobila na svetu u svakom pogledu, kako bi zasenio sve njegove rivale i pripremio ga za elektrifikaciju.

Dizajn

Dizajn nove generacije modela Porsche 911 je upravo onakav kakvog smo i očekivali. On nije drastično izmenjen od svog prethodnika. Iako se isto može reći za skoro sve generacije ovog modela, ova osma generacija je čini nam se prošla kroz najskromnije promene od svih njih. Naravno, to nikako nije loša stvar, jer ovaj model izgleda impresivno takav kakav jeste.

Porsche 911 (992)

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, tu su već uočljive veće promene. Porsche je u novu generaciju svog najpoznatijeg modela ubacio novu digitalnu instrument tablu i novi menjač. Tu je i veći ekran infotejnment sistema koji sada ima dijagonalu od 10,9 inča.

Mehanizacija i agregati

Iako novi Porshe 911 ne izgleda drastično drugačije od svog prethodnika, najveće promene su se desile ispod karoserije, a zahvaljujući njima će ovaj model biti najbolji i najbrži Porsche 911 do sada.

Nova generacija Porschea 911 je dostupna sa boljim i unapređenim twin-turbo šestocilindarskim agregatima radne zapremine tri litara. Porsche je ovaj agregat prvi put predstavio na generaciji 911 modela 911, a za novu generaciju je opet prevazišao sam sebe.

Izlazna snaga uvodnog Porshe 911 Carrera je skočila sa 370 na 385 “konja”, dok Carrera S model sada razvija 444 umesto 414 konjskih snaga

Više detalja o ovom modelu možete pročitati ovde.

Porsche 911 (992)

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery