Vesti

Bentayga će ostati jedini SUV model u gami kompanije Bentley!

Bar za sada

Bentley Bentayga
1.08KPregleda

Uprkos tome što gotovo svi proizvođači automobila „jure“ da se priključe SUV-maniji, predstavnici britanskog Bentley-ja su poručili da će Bentayga ostati njihov jedini SUV.

Bentley Bentayga

Nedavno su se pojavile glasine da Bentley razmišlja o konstrukciji drugog, manjeg SUV-a. PO tim glasinama, on bi se u gami pozicionirao ispod modela Bentayga. Međutim, predsednik i izvršni direktor te kompanije, Ejdrijan Holmark, nedavno je izjavio da „takvi planovi trenutno ne postoje“.

„Trenutno ne razmišljamo o tome. Da li ćemo neizbežno kreirati neki SUV/kupe? Ne. Međutim, videćemo šta nam budućnost donosi. Ne isključujem takvu mogućnost u budućnosti, ali trenutno takvi planovi ne postoje“, naveo je Holmark.

Naime, čelni čovek kompanije Bentley misli da britanski proizvođač nije ni „zagrebao površinu“ kada je reč o potencijalu modela Bentayga. „Nastavićemo da unapređeujemo model Bentayga“.

„Taj model je odgovoran skoro za 50% naše ukupne prodaje. Već je najprodavaniji Bentley u istoriji kompanije“, rekao je Holmark. „Prošle godine smo prodali 10.000 automobila. Uz automobile koje smo nedavno lansirali, novi Flying Spur i Continental GT Cabriolet, očekujemo da taj broj ove godine bude još veći. Prva polovina ove godine je profitabilna“, dodao je on.

Bentley Bentayga

Nažalost on nije otkrio kako Bentley namerava da unapređuje model Bentayga u budućnosti. Međutim, Holmark je potvrdio da Bentley radi na prvom serijskom, elektičnom modelu. Plan je da taj model bude predstavljen do 2025. godine. Naravno, ako to bude bilo moguće, potrudiće se da taj model bude i ranije predstavljen.

Bentley Bentayga

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery