Vesti

Premijerno je predstavljen novi Porsche Cayenne Coupe!

Ovako je Cayenne trebalo da izgleda od početka!

Porsche Cayenne Coupe
5.05KPregleda

Treća generacija modela Porsche Cayenne postalaje bogatija za još jednog člana. Naime, pre par dana je premijerno predstavljena nova varijanta ovog modela sa „padajućim“ krovom i sportskim dizajnom. Reč je naravno o novom Porsche Cayenne Coupe.

Porsche Cayenne Coupe

Ono po čemu se Cayenne Coupe od stanradnog modela razlikuje jesu oštrije linije dizajna i dizajn zadnjeg dela automobila. Na njemu se ističe novi, jedinstveni spojler i panorama krov (dostupan kao opcija) ili krov od ugljenikovih vlakna.

Šef kompanije Porsche, Oliver Blum, naveo je sledeće: „Cayenne Coupe ima sve ono što ima i standardni model, ali u kompletu sa dinamičnim dizajnom. Zbog toga je on progresivniji, atlestski i pun emocija.“

Cayenne Coupe takođe ima kraće vetrobransko staklo i A stub u odnosu na standardnu verziju. Krov je za 19,8 mm niži. Tu su i redizajnirana zadnja vrata i paneli karoserije iza njih. Takođe, registarska tablica je integrisana u branik, a spojler se „izvlači“ iz karoserije za 134,6 mm pri brzini većoj od 90 km/h.

Kao opcija dostupan krov od ugljenikovih vlakana je ekskluzivan za ovaj kupe model. Enterijer je presvučen tkaninom, a dostupni su i detalji od ugljenikovih vlakana i alkantare. Za model Cayenne Turbo Coupe je dostupan i sportski izduvni sistem.

Porsche Cayenne Coupe

Mehanizacija i agregati

Cayenne Coupe poseduje aktivno vešanje (Porsche Active Suspension Management (PASM)) kao standard. Standardne su i felne veličine 20 cola. Kao standard na ovom modelu su dostupna i prednja sportska sedišta i zadnja klupa. Kupci se mogu odlučiti za nešto udobnija zadnja sedišta, bez dodatnih torškova.

Vozačka pozicija je za 30 mm niža nego kod standardnog modela. Zapremina prtljažnika je 622 litara sa sedištima na mestu, dok se njihovim obaranjem zapremina povećava na 1.537 litara. Turbo varijanta ima nešto manji prtljažni prostor od 600, odnosno 1.509 litara.

Porsche Cayenne Coupe

Na početku će biti dostupne samo dve pogonske jedinice

U početku će kupci novi Cayenne Coupe moći da naruče sa jednim od dva ponuđena agregata. Prvi je trolitarski V6 koji razvija 335 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta. Sa ovim agregatom će ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzavati za samo 5,7 sekundi. Maksimalna brzina je 243 km/h.

Tu je i Cayenne Turbo Coupe model koji ispod haube krije četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. On razvija 541 konjsku snagu i 768 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 3,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 286 km/h.

Novi Cayenne Coupe model će su u prodajnim salonima naći ove jeseni. Početna cena će biti oko 75.000 dolara. Očekuje se da perjanica Turbo Coupe u najskupljoj opremi košta oko 130.000 dolara.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery