Vesti

Porsche 911 Speedster je kao GT3 ali sa mnogo lepšim dizajnom!

Premijera

Automobili sa atmosferskim agregatom
1.48KPregleda

Novi Porsche 911 Speedster je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Njujorku. Podsećamo, koncept ovog modela predstavljen je krajem prošle godine.

 Porsche 911 Speedster

Srce modela Porsche 911 Speedster je atmosferski, šestocilindarski bokser agregat zapremine četiri litara. On razvija 502 konjske snage i 469 Nm obrtnog momenta. Isti agregat pokreće i modele 911 GT3 i 911 GT3 RS.

Model Porsche 911 Speedster će se prodavati isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem. Preko njega će se snaga slati zadnjim točkovima. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, 911 Speedster iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 3,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 309 km/h.

Porsche se fokusirao na to da ovaj model bude što je lakši moguće. Iz tog razloga su branici i neki drugi paneli karoserije izrađeni od ugljenikovih vlakana. Tu su i Porsche Ceramic Composite kočnice kao standard. Takođe, ovaj model nema klimu. Međutim, oni koji žele klimu mogu je naručiti bez dodatnih troškova. Zbog svega ovoga, 911 Speedster je težak svega 1.465 kilograma.

 Porsche 911 Speedster

S obzirom da ovaj model ima istu šasiju kao i 911 GT3 modeli, tu je specijalno upravljanje. Kao standard na ovom modelu su montirane crne felne veličine 20 cola.

 Porsche 911 Speedster

Ovaj model će moći da se naruči već od 7. maja. Zajedno sa njim, predstavljen je i ručni sat koji će dobiti svaki kupac ovog automobila.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery