AktuelnoPredstavljamoVesti

Audi S3, Sportback i Sedan

Čekajući RS

4.97KPregleda

Debitovao Audi S3 sa 306 kS i 4,8 sekundi do stotke

 

Audi Sport je danas predstavio novu generaciju modela S3 u Sportback (hatchback) i Sedan varijantama. Oni će biti najperformantniji članovi podrodice A3 modela.  Dok ne stigne RS3 naravno. 

Dvolitarski urbo benzinski  agregat nalazi se ispod haube oba modela, razvijajući 306 konjskih snaga i 400 Nm obtnog momenta. TFSI jedinica je uparena sa sedmostepenim automatskim S tronic menjačem i quattro sistemom pogona na sve točkove.  To omogućava da novi Audi S3 dostiže brzinu od 100 km/h za svega 4,8 sekunde, kao i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

 

 

Standardno ogibljenje sadrži progresivno upravljanje i karoseriju spušta za oko 15 mm u odnosu na nedavno predstavljeni A3 Sportback. S sportsko vešanje, sa regulacijom zvuka, može se dobiti na zahtev, dodatno povećavajući udobnost i dinamiku. Snaga zaustavljanja obezbeđena je novim električnim pojačivačem kočnica, kao i sa četiri ventilirana kočiona diska.

 

 

Prednjim delom dominira rešetka hladnjaka Singleframe u obliku romba, tri otvora za vazduh između branika i haube, kao i široki otvori ispod prednjih svetla. Na stražnjem kraju nalaze se četvrtasti difuzori, te četvorostruke izduvne cevi i „zamračena“ zadnja svetla. Tu su i nove bočne linije, zatamnjeni amblemi i standardne 18-inčne ili opcionalno 19-inčne felne. To sve naglašava sportski izgled novog Audi S3 Sportback-a i S3 Sedan-a.

Kokpit je, kao i u bazičnom A3, primetno orijentisan prema vozaču. S3 je unutra definisan novorazvijenim sportskim sedištima, aluminijumskim ili karbonskim umetcima i volanom ravnog dna. Infotejment sistem i digitalna instrument tabla mogu se dopuniti head-up ekranom, koji je dodatna opcija zajedno sa paketom ambijentalne rasvete i drugim „sitnicama“.

Audi connect taster koji omogućava vozačima da zaključavaju i otključaju vrata i pokrenu motor na daljinu koristeći Android pametne telefone, a na raspolaganju je i premijum Sound & Olufsen zvučni sistem. Mnoštvo sigurnosnih sistema je u standardnoj opremi. Oni uključuju upozorenje o napuštanju trake i  smetnjama na putu, pomoć pri skretanju, te sisteme za pomoć pri parkiranju.

 

Pretprodaja će početi ovog meseca u Evropi, a prvi automobili će kod prodavca stići početkom oktobra. U Nemačkoj će cene početi od 46.302,53 (gde nađoše ovih 0,53) evra za novi S3 Sportback i 47,179,83 evra  za S3 Sedan. Edition One će biti dostupan ograničeno vreme, sa specijalnim bojama Pyhton Yellow za Sportback i Tango Red za Sedan. Obuhvata i 19-inčne felne, crne akcente i finu kožnu Nappa presvlaku.

 

 

Audi S3 Sedan, kao i A3, moraće na tržištu da se suoče sa Mercedesovom limuzinom A klase, te sa CLA varijantom trokrake zvezde. Audijeva „dečja limuzina“ takođe se za komad pite bori i sa novom BMW Serijom 2 Gran Coupe , kao i sa ažuriranom BMW Serijom 1.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery