AktuelnoVesti

Ford Bronco vs. Jeep Wrangler VIDEO)

3.23KPregleda

Kad Ford „obruka“ Jeep-a

 

Dva kultna američka terenca, novi Ford Bronco i Jeep Wrangler, već su stavljena „na crtu“, kraj Moaba u jugoistočnoj Juti. Da vidimo i kako su se pokazali u međusobnom poređenju.

 

Ford Bronco je izazvao posebno ushićenje kod ljubitelja Forda. Njegove realne sposobnosti su najpre ovekovečene u seriji najava, slika i video klipova, gde on demonstrira sposobnosti na nivou jednog Jeep Wrangler Rubicon-a. Sada je usledio i oficijelni Fordov klip iz Moaba, gde se Ford Bronco poredi s Jeep Wranglerom.

 

 

Ovde nije reč o nekom nasumičnom poređenju. U video se pojavljuju tri vozila, dva modela Ford Bronco i jedan Jeep Wrangler, koji se penju uz istu stenu. Naravno, Fordovi su u Badlands izdnju, s tim što je Jeep iz JL Unlimited Rubicon serije. Sva tri vozila su standardna, bez dodatnih modifikacija, s gumama od 33 inča. Bronco s dvoje vrata, s obzirom na kraće međuosovinsko rastojanje, imao je najmanje problema, popevši se uz stenu „bez fanfara“ i bez oklevanja. Međutim, kod Jeepa nije sve teklo tako glatko, tako da je morao da se povuče za još jedan pokušaj. Uspeo je u nameri, mada to nije snimljeno.

 

 

Ipak, nema razloga da ljubitelji Jeepa krenu u demonstracije. Očigledno je da je objektivnost ovog poređenja upitna i to iz nekoliko razloga. Najpre, video dolazi s Ford Bronco foruma, prepunog ljubitelja novog terenca. Takođe, ne možemo da vidimo uspešan Wranglerov pokušaj, gde se verovatno bez problema popeo pronašavši pravu liniju.

 

 

Drugo, Jeep je deo Bronco-ve flote, u kojoj služi kao podrška i vozilo za izvlačenje. S obzirom da su dotični Fordovi modeli tehnički pretproizvodni prototipovi, sasvim je logično da će pored njih biti dokazan serijski primerak za asistenciju.

 

JEEP Wrangler Rubicon 2.2 CRD

 

Dakle, ovo je bila „savršena“ prilika za Ford da uporedi Bronco s glavnim konkurentom, posebno što se za Jeep-ovim volanom našao zaposleni iz „plavog ovala“. Kada iz snimka izdvojite ono što vam odgovara, dobijate pomalo tendencioznu priču.

 

 

Bilo kako bilo, ovo je prvi uvid u poređenje između Broncoa i Wranglera u „off-road“ vožnji. Pa, jedva čekamo sledeći klip, u kojem bi ishod mogao biti nešto drugačiji.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery