AktuelnoVesti

BMW M3 karavan?

M kao mediokritet

6.4KPregleda

BMW M3 Touring je navodno odobren i mogao bi da stigne 2023. godine

 

Navikli smo da BMW sve češće postavlja M logotip svuda redom, ali na karavan verziju Serije 3 nismo očekivali. Doduše, kad uzmemo u obzir da Audi nudi RS4 Avant, a Mercedes-AMG ima C63 Estate, nije ni čudo da su se Bavarci odlučili za BMW M3 Touring. 

 

Prema informacijama sa BMW Blog-a ovaj karavan visokih performansi ulazi u proizvodnju za tri godine. Iako ništa nije službeno, „pouzdani izvor“ rekao im je da je M3 Touring dobio zeleno svetlo i „mogao bi da stigne na tržište posle 2023.“

 

 

Vest bi trebalo uzeti sa sumnjom, ali će i sama indicija svakako obradovati brojne fanove. Kako je rečeno, model bi verovatno išao stopama bazičnih verzija M3 i M4, koje se sa nestrpljenjem očekuju. Na osnovu toga, karavan bi verovatno imao masivnu rešetku, sportske odbojnike i izduvni sistem sa četiri zadnja otvora.

 

BMW M340i M Performance

 

M3 i M4 biće predstavljeni u septembru opremljeni sa 3,0-litarskim bi-turbo šestocilindričnim motorom dobijenim iz X3 M i X4 M modela. U osnovnom obliku ovaj agregat isporučuje 480 kS i 600 Nm. Kupci će moći  da se odluče i za jaču varijantu koja ima 510 konja.  Standardni model biće ponuđen sa šestostepenim manuelnim, dok varijanta Competition ima osmostepeni automatski menjač. Automobili će se takođe nuditi sa pogonom samo na zadnje, kao i xDrive na sve točkove.

 

 

Čak i ako M3 karavan, odnosno Touring dođe na tržište, teško će imati toliko mogućnosti pogona kao limuzina, kupe i kabriolet verzije.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery