AktuelnoVesti

Volkswagen ID.4 – Svetski automobil godine 2021.!

2.22KPregleda

Porsche, Mercedes-Benz, Honda i Land Rover, takođe su se okitili titulama.

 

Audi A6 je 2005. osvojio prvi naslov za „Svetski automobil godine“. Od tada, ova ceremonija koja se održava svake godine, obuhvata pet kategorija, uključujući nagrade za performantni automobil godine, za najbolji dizajn, za najbolji luksuzni automobil i najbolje urbano vozilo, pored naravno ukupnog pobednika. Ove godine, šampion je Volkswagen ID.4.

 

Kada pogledamo trojicu finalista, „narodni automobil“ se nameće kao jedini logičan izbor. Njegovi konkurenti su Honda e električni gradski hečbek i nova Toyota Yaris, koja je aktuelni vlasnik titule za Evropski automobil godine. „Problem“ je što nijedan od dva japanska pripadnika B segmenta nije dostupan na američkom tržištu.

 

ID.4 je pristigao u prodajne salone širom sveta, a radi se o komfornom, prostranom i praktičnom električnom krosoveru, o kojem smo dosta pisali.

 

Što se tiče drugih osvajača titula, Mercedes-Benz S klase je najbolji među luksuznim automobilima. Reputacija perjanice marke iz Štutgarta je takva da ovaj model već decenijama postavlja standarde u ovoj kategoriji. Još jedan naslov koji ne iznenađuje je onaj koji je uzeo Porsche 911 Turbo u klasi performantnih automobila. Honda e je najbolji svetski urbani automobil, dostupna na japanskom i evropskom tržištu, dok je nagradu za najbolji dizajn dobio Land Rover Defender. Ranije se birao i najbolji svetski „zeleni“ automobil među hibridima i elektromobilima, ali je ova kategorija ukinuta 2020. Ipak sledeće godine će biti uvedena nova, posebno namenjena čisto električnim modelima.

 

Žiri koji je glasao je sastavljen od 94 člana iz različitih zemalja. Oni su vozili i analizirali vozila koja su nova ili značajno redizajnirana za aktuelnu modelnu godinu. Da bi se kvalifikovalo za učešće u izboru za „Svetski automobil godine“, vozilo mora da se prodaje na najmanje dva od sedam kontinenata minimum godinu dana, od maja do maja.

 

Vrele Gume

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery