AktuelnoPRVesti

Toyota Yaris „Evropski automobil godine 2021.“

3.87KPregleda

 

Nakon 21 godine i prve osvojene nagrade, Yaris je ponovo automobil godine u Evropi

 

Četvrta generacija Yarisa titulu je osvojila glasovima žirija sastavljenog od 59 specijalizovanih novinara iz cele Evrope. Prestižna nagrada stiže samo nekoliko dana pošto je Yaris postao najprodavaniji automobil na Starom kontinentu.

 

Odabran od žirija sastavljenog od 59 automobilskih novinara iz cele Evrope, Yaris četvrte generacije dobio je tu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija 2000. proglašena evropskim automobilom godine, kao prva Toyota koja se okitila tom prestižnom titulom. Yaris je takođe neprestano prepoznavan od strane evropskog žirija, sa svakom generacijom modela, svrstavanjem u uži izbor nagrade.

 

Žiri je posebno pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju, uglađenu vožnju, nisku emisiju štetnih gasova i pristupačnu cenu – ilustrujući zašto više od 80% kupaca Yarisa bira upravo hibridni pogonski sklop.

 

Yaris je takođe prepoznat po dizajnu, dinamičkim svojstvima i vodećoj sigurnosti u klasi.

 

Dalje, žiri evropskog automobila godine posebno je cenio Toyotin uspeh u ponovnom rasplamsavanju strasti prema tržištu rasnih sportista širom Evrope, lansiranjem GR Yarisa.

 

Nagrada za „Evropski automobil godine 2021.“ stiže samo nekoliko dana nakon što je novi Yaris prvi put proglašen najprodavanijim automobilom u Evropi, što je jasan znak da se evropski kupci slažu sa žirijem izbora za automobil godine!

 

Matt Harrison, izvršni potpredsednik Toyota Motor Europe: „Ovo je velika čast za Toyotu i želeo bih da zahvalim žiriju na pažnji i priznanju. Takođe bih iskoristio ovu priliku da istaknem strast naših razvojnih timova u Evropi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada, i baš kao što je Akio Toyoda zamišljao, već izaziva osmeh na licu naših kupaca“.

 

Toyota je do sada tri puta nagrađivana titulom evropskog automobila godine. Yaris prve generacije pobedio je 2000. godine, Prius je 2005. odneo najviše počasti, a sada je Yaris ponovo podigao trofej 2021. godine.

 

Već u toku ove nedelje novi Yaris biće na testu u redakciji Vrele Gume, pa ćemo proveriti da li je i zašto zaslužio ovu prestižnu nagradu. Budite uz nas!

 

Izvor: Toyota

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery