AktuelnoVesti

Stigao i Porsche 911 Turbo

3.48KPregleda

Porsche 911 Turbo sa 572 kS za 2,8 sekundi stiže do stotke

 

Nakon što je početkom marta predstavljen novi Porsche 911 Turbo S sa 640 kS, te skoro promovisani modeli Targa i Targa 4S, red je došao i na „obični“ 911 Turbo. Porsche je dakle sada skrenuo pažnju na „manji“ 911 Turbo, dostupan kao i uvek u Coupe i Cabriolet varijantama.

 

 

Običan, slabiji i manji svakako nisu najprikladnije reči za opisivanje automobila koji će do 100 km/h iz mesta ubrzavati za fantastičnih 2,8 sekundi, odnosno 0,2 s brže od svog prethodnika. Najveća brzina ostaje nepromenjena i zaustavlja se na takođe impresivnih 320 km/h. 

 

 

U osnovi, nivo performansi 992 Turbo identičan je nivou prethodne generacije 991 Turbo S. „Odgovoran“ za ove abnormalne brojke je tvin-turbo 3,8-litarski šestocilindrični bokser motor sa 572 kS, što je 32 konjske snage više u odnosu na prethodnika. Obrtni moment je takođe porastao na 750 Nm. Kao i kod Turbo S varijante, za transmisiju je zadužen osmostepeni automatski menjač. 

 

 

U ponudi su dva tipa PASM ogibljenja, pri čemu je više sportsko sa spuštenim težištem za još 10mm. Sistemi Porsche Dinamic Chassis Control (PDCC), koji koristi aktivnu stabilizaciju protiv prevrtanja, dostupan je kao opcija za modele 911 Turbo, kao što su i Sport izduvni sistem i Sport i Lightweight paketi opreme, koji mogu smanjiti težinu vozila i do 30kg.

 

 

Većina ostalih promena već je viđena i implementirana u novi model 911 Turbo S, poput Porsche Traction Management (PTM) sistema pogona na sva 4 točka koji prebacuje više opterećenja na prednje točkove nego raniji Porsche modeli. Još šira zadnja osovina, kao i gume od 21 cola takođe su prisutni.

 

 

Što se tiče eksterijera i posebno enterijera, sve je gotovo identično sa već predstavljenim Turbo S-om, pa kupcima ostaje samo da biraju hoće li „hard core“ ili ovu nešto laganiju, ali i dalje izuzetno performatnu (i skupu) varijantu.

 

 

A kod smo kod cene, one su skroz u Porsche „fazonu“. U Nemačkoj, 911 Turbo Coupe startuje od 180.811 evra, dok 911 Turbo kabriolet kreće od 194.035 €. Pa ko voli, nek’ izvoli. Gledati.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery