Predstavljamo

Predstavljena je i serijska Honda e!

Gotovo potpuno identična konceptu!

Honda e
2.1KPregleda

Već smo znali da će serijski Honda e električni automobil biti gotovo identičan kao koncept Honda e Prototype. Sada smo dobili i zvaničnu potvrdu toga, jer je serijski model upravo predstavljen.

Honda e

Naime, japanski proizvođač automobila je objavio prve zvanične fotografije modela Honda e. Na osnovu onoga što vidimo, možemo reći da serijski model zaista izgleda kao koncept. Honda e će svoju javnu premijernu imati na Sajmu automobila u Frankfurtu sledeće nedelje.

Znamo i da će Honda kupcima nuditi dve varijante električnog pogonskog sklopa za ovaj model. Jedna od njih razvija 100 kW (134 KS), a druga 113 kW (152 KS) i 315 Nm obrtnog momenta. Ovaj snažniji električni pogon će modelu Honda e omogućiti da od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 8 sekundi.

Baterija ima kapacitet od 35,5 kWh, a iz Honde je opsiuju kao jednu od najkompaktnijih u klasi. Uprkos velični, ona modelu Honda e omogućava da sa jednim punjenjem pređe i do 220 kilometara. Predstavnici japanskog proizvođača veruju da je to “savršeno za svakodnevnu, urbanu vožnju”. Zahvaljujući tehnologiji brzog punjenja, baterija se do 80% može napuniti za samo 30 minuta.

Futuristički dizajn

Honda e

S obzirom da ima pogon na zadnjim točkovima, Honda e obećava zabavnu vožnju. Takođe, kao što je obećano, kamere i ručice za otvaranje vrata koje “iskaču” iz karoserije će se naći na serijskom modelu, zbog čega ovaj model ima futuristički izgled. Kamere umesto bočnih retrovizora su se po prvi put našle na nekom kompaktnom automobilu, a iz Honde navode da one “pružaju benefite u pogledu stila, bezbednosti, aerodinamike i uglađenosti”.

Enterijer je u potpunosti isti kao na koncept modelu. Odlikuju ga pet ekrana sa potpuno digitalnom instrument tablom. dva LCD ekrana dijagonale 12,3 inča se ponašaju kao primarni ekrani infotejnmenta. Tu je i digitalna instrument tabla i dva ekrana na koja se prikazuje slika sa bočnih kamera koje su tu umesto retrovizora.

Honda već prihvbata rezervacije za ovaj model u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Norveškoj. Detalji o ceni još uvek nisu objavljeni.

Honda e

1 Komentar

  1. Ово је нов(ији) ауто, а који бих пожелео. Има „оно нешто“ и свиђа ми се. То ми се одавно није десило. Иначе возим спачек и рено 4, понекад, кад баш мора, татин сеник ер икс четири.
    Нажалост, цена је превисока за мене и моје потребе (верујем да ће бити бар 30 – 40 000 евра).
    Можда, за десетак година, половна, хех.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery