AktuelnoEco GreenVesti

VW ID.4 nije mnogo iza Tesla Modela Y po pitanju autonomije i „potrošnje“

1.96KPregleda

Rezultati ID.4 u suštini nisu nimalo loši.

 

Car and Driver je nedavno došao u „posed“ Volkswagena ID.4 1st Edition i naravno stavio ga na „realan test od 75 milja na čas (120 km/h) na autoputu“. Dobijeni rezultati su upoređeni s onima Tesla Modela Y, mada treba imati u vidu da je testiranje obavljeno pri različitim temperaturama.

 

ID.4 za 2021. je uspeo da pređe 305 kilometara. Nominalna vrednost po EPA-i, što se autonomije tiče, iznosi 402 kilometra u kombinovanom ciklusu (grad i auto-put). To je otprilike 25 odsto manje, što nije loše, s obzirom na to da je ovaj ispit obavljen isključivo na auto-putu. Američka publikacija je takođe izmerila potrošnju ekvivalentnu standardnim vozilima od 2,9 litara, što je malo više od EPA-ine vrednosti – 2,65 l/100 km.

 

ID.4 koji je testiran je model s pogonom na zadnje točkove s 204 ks (baterija od 82 kWh – upotrebljivih 77 kWh).

 

Tesla Model Y Long Range, koji je testirao Car and Driver, u istom testu je prevalio 354 kilometra, uz prosečnu ekvivalentnu „potrošnju“ od 2,5 l/100 km, što je vrlo dobro, s obzirom na integralni pogon i bateriju od 80,5 kWh, koji nose dodatnu masu. Međutim, ovde je veći raspon u odnosu na podatke EPA-e, koji nalažu domet od 525 kilometara i „potrošnju“ od 2,0 l/100 km, tako da će neka pitanja verovatno biti postavljena.

 

Takođe, važno je znati da je ID.4 testiran pri temperaturi od 4,5 stepeni Celzijusa, dok je u slučaju Modela Y temperatura bila 24 stepena, što znači da bi se ID.4 sigurno pokazao bolje po toplijem vremenu.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery