Sajam automobila i motocikala u Beogradu

U Beogradu je predstavljena i nova Toyota RAV4

Uz poruku "Odaberite hibridnu snagu"

Toyota RAV4
1.95KPregleda

Toyota je na Sajmu automobila u Beogradu predstavila i novu generaciju modela RAV4. Naravno, nova, peta generacija modela RAV4 će na našem tržištu biti dostupna u nekoliko varijanti, ali nem uz Toyote poručuju „Odaberite hibridnu snagu“.

Toyota RAV4

Potpuno nova Toyota RAV4 Hybrid je najnoviji model japanskog proizvođača (ujedno i prvi SUV) baziran na TNGA platformi. Zahvaljujući tome, nova Toyota RAV4 ima mnogo niži centar gravitacije, za 57% kružu karoseriju i skoro savršenu raspodelu težine na prednju i zadnju osovinu (51:49).

Uprkos karoseriji koja je kraća za 5 mm u odnosu na prethodnika (sada tačno 4600 mm), nova Toyota RAV4 ima veći komoditet i tovarni kapacitet od prethodnika. Nova platforma znači uvećano međuosovinsko rastojanje za 30 mm (sada 2690 mm). Povećana  je i širina za 10 mm (sada 1855 mm). Osmišljena je i nova „šema“ sistema oslanjanja (napred „mekferson“, nazad dvostruka ramena). Sve to  nudi novi, znatno viši nivo komfora što se povoljno odrazilo i na praktičnost.

Toyota RAV4

Osnovna zapremina prtljažnog prostora narasla je na respektabilnih 580 litara. To je 79 litara više od kapaciteta prtljažnika četvrte generacije. Kada je zadnja klupa sklopljena, RAV4 se pretvara u ozbiljan transporter. Tada je na raspolaganju čak 1.690 litara.

Peta genracija modela Toyota RAV4 će se na našem tržištu prodavati po početnoj ceni od 27.900 evra. Kupcima će biti dostupna verzija sa dvolitarskim agregatom koji razvija 175 konjskih snaga. Pored nje, na raspolaganju će im biti i Toyota RAV4 Hybrid sa SUS agregatom zapremine 2,5 litara i elektromotorm. Ovaj model će biti dostupan u verziji sa pogonom samo na prednjim i na svim točkovima.

Više informacija o ceni i dizajnu modela RAV4 pogledajte ovde i ovde, a kakvi su utisci našeg Miroslava koji je bio na premijeri ovog modela u Barseloni, pročitajte ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery