Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Nacionalna premijera nove Mazda3 na sajmu u Beogradu

Tu su i ostali modeli iz game

Nova Mazda3
1.51KPregleda

Nova Mazda3 imaće nacionalnu premijeru na sajmu automobila u Beogradu. Pored nje će japanski proizvođač izložiti kompletnu gamu svojih modela.

Mazda3

Potpuno nova Mazda3 prvi je model najnovije generacije Mazdinih automobila, koji se temelji na novoj interpretaciji „KODO“ dizajna. To podrazumeva lišenost svih nepotrebnih elemenata. Nova Mazda3 bazirana je na novoj generaciji Mazdine SKYACTIV arhitekture vozila, te donosi gomilu osveženja i novih tehnologija. Mazda3 jedan je od najvažnijih Mazdinih modela. I to ne samo u Srbiji, gde je do sada činila više od jedne trećine ukupne prodaje, već i globalno. S ovom najnovijom četvrtom generacijom svojeg kompaktnog modela istog imena, Mazda pokazuje otvorene aspiracije da se nametne kao ravnopravan konkurent i alternativa najboljim modelima iz segmenta… Čak i onima koji dolaze iz premijum marki.

Tokom razvoja novog modela Mazdini dizajneri i inženjeri vodili su se filozofijom da sve što rade mora da bude s fokusom na čoveka i njegova čula. Oni su se tom filozofijom vodili počevši od izgleda kokpita, preko instrumenata i svih komandi, pa sve do potpuno novog sistema oslanjanja.

Sve to omogućava da ponašanje i reakcije automobila vozač i putnici osećaju kao potpuno prirodne. Ponudu pogonskih agregata u početku će činiti temeljno doterani 2,0-litarski benzinski motor sa 90 kW (122 KS), standardno opremljen 24-voltnim blago-hibridnim sistemom, te 1,8-litarski dizelaš sa 85 kW (116 KS), jedan od najčišćih dizel agregata na tržištu. Kasnije će ponudu zaokružiti revolucionarni Skyactiv-X motor. Iz Mazde obećavaju da on spaja najbolje karakteristike benzinskih i dizelskih motora. Sa njime će se moći odabrati i Mazdin inteligentni pogon na sva četiri točka i-Activ AWD. Svi motori su raspoloživi sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim menjačima.

Novi Mazdin kompaktni automobil već od osnovne verzije dolazi opremljen sveobuhvatnim paketom bezbednosnih dodataka

Mazda3

Među njima treba izdvojiti radarski tempomat sa sistemom upozorenja i automatskog kočenja pred preprekom. Tu su i sistemi za nadzor mrtvih uglova i zadržavanja u saobraćajnoj traci. Po prvi put Mazda primenjuje i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača. Vozaču upravljanje olakšavaju i standardni head-up displej s projekcijom na vetrobransko staklo, sistem navigacije s prepoznavanjem saobraćajnih znakova i senzori za parkiranje. Odabir materijala u enterijeru i završna obrada su na najvišem nivou, a pored već veoma bogatih standardnih paketa kupci će moći da biraju i četiri opciona, tako da Mazda3 praktično niti jednu želju ne ostavlja neispunjenom.

Naše utiske o novoj Mazda3 sa premijere u Lisabonu, možete pročitati ovde.

Na sajmu su izložene dvije nove Mazde3 u varijanti karoserije hečbek (sa 5 vrata), dok će naglašeno elegantni i 20 cm duži sedan sa 4 vrata stići na tržište za otprilike dva meseca.

Osim nove Mazde3 na sajmu u Beogradu biće izloženi i svi ostali aktuelni Mazdini modeli. Oni su u svojim veoma bogato opremljenim i reprezentativnim verzijama. Od najmanje Mazde2, preko kompaktnog crossovera CX-3, luksuzno opremljene Mazde6, sveže doteranog SUV-a CX-5, pa sve do legendarnog roadstera MX-5. Mazdin štand je u hali 4, a sajam je otvoren za posetioce do 31. marta 2019. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery