AktuelnoVesti

Toyota hibridi nikad dostupniji

Vredi razmisliti

4.29KPregleda

Do Toyota automobila na hibridni pogon već od 14.990 evra

 

Toyota je nedavno obeležila važan trenutak u svojoj istoriji – prešla je granicu od 15 miliona prodatih vozila na hibridni pogon, čime je još jednom potvrđen vizionarski pristup ove japanske kompanije u razvoju ekoloških vozila i zaštiti životne sredine. Statističari su precizno izračunali da je zahvaljujući hibridno električnoj tehnologiji Toyote, od lansiranja prvog vozila s dvojnim pogonom pre 23 godine (Toyota Prius prve generacije) – smanjenja štetna emisija ugljen- dioksida (CO 2 ) za preko 120 miliona tona širom sveta.

 

Samo u Evropi prodato je preko 2,8 miliona Toyotinih hibrida, a na sceni je trenutno aktuelna četvrta generacija vozila s tom vrstom pogona. Toyotina hibridna gama počinje od B segmenta i modela Yaris, koji je jedan od najekonomičnijih vozila na tržištu, sa prosečnom potrošnjom goriva od 3,5 do 3,7 litra na 100 kilometara pređenog puta i emisijom CO2 od samo 84 grama (prema aktuelnom NEDC standardu).

 

 

Zahvaljujući popustu od 2.760 € i državnoj subvenciji od 2.500 evra, Yaris 1.5 Hybrid sa paketom opreme Stella sada je dostupan za samo 14.990 € (*cene s uračunatim popustom i državnom subvencijom)– što je najpovoljnija cena za jedan hibridni automobil na srpskom tržištu do sada.

 

Paket Stella nudi dosta toga što ovaj automobil čini veoma bezbednim, lakim i prijatnim za vožnju. Ističe se digačak spisak elektronskih uređaja za pomoć vozaču, od VSC-a (Vehicle Stability Control), preko TRC-a (Traction Control), ABS-a (Anti-lock Braking System), BA-a (Brake Assistance) do HAC-a (Hill Assist Control). Tu je i za Toyotine hibride standardni CVT automatski menjač, kamera za vožnju unazad, dvozonski automatski klima uređaj, Toyota Touch 2 multimedijalni sistem sa kolor ekranom od sedam inča, audio uređaj sa šest zvučnika, Bluetooth i USB konekcija, kožom obložen upravljač… i još puno toga.

 

Veoma atraktivan deo aktuelne hibridne ponude čini i nedavno redizajnirani model C-HR koji u verziji 1.8 Hybrid C-ENTER, uz popust od 4.000 evra i subvenciju od 2.500 €, za svega 22.400 evra ukupne cene . Atraktivni C-HR stiže s izuzetno bogatom standardnom opremom među kojom su brojni sistemi aktivne bezbednosti i pomoći vozaču, CVT menjač, aluminijumski naplaci od 17 inča, kamera za vožnju unazad, Toyota Touch 2 s ekranom od osam inča, Bluetooth, krovni spojler…

 

 

Najjeftinija Corolla sa hibridnim pogonom je verzija Hatcback 1.8 Terra koja košta samo 19.700 evra, dok Touring Sports 1.8 Hybid Luna ima cenu od 23.100 €, a Corolla Sedan 1.8 Hybrid Sol 24.000 evra.

 

Državne subvencije se na osnovu Vladine uredbe mogu dobiti i prilikom nabavke legendarnog Priusa, u klasičnoj i Plug-in verziji, kao i uz pojedine verzije modela Camry i RAV4. Kompletna ponuda vozila s hibridnim pogonom i svi detalji ove sjajne ponude dostupni su na oficijelnoj web stranici Toyote u Srbiji www.toyota.rs.

 

4 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery