AktuelnoVesti

Tri miliona prodatih Toyota hibrida

1.73KPregleda

Toyota zabeležila još jedan vredan rezultat – isporučen tromilioniti hibrid u Evropi

 

 

Toyota hibridi nastavljaju da obaraju rekorde i osvajaju tržišta. Nova Corolla GR Sport, bila je tromilionito hibridno-električno vozilo koje je isporučila Toyota Motor Europe (TME). Ona je nedavno isporučena kupcu u Madridu.

 

 

Čast da isporuči tromilionito Toyota hibrid vozilo pripala je kompaniji Toyota Spain. Ona je ponosnom kupcu, Nikolasu Himenezu, nedavno predala novu Corollu GR Sport. Ovaj model proizvodi se u Velikoj Britaniji. Izdvaja se od ostalih modela porodice Corolla po svom sportskom izgledu koji je inspirisan takmičarskim duhom.

 

 

Kupac Nikolas Himenez objasnio je da se odlučio za Toyotin hibridno-električni automobil jer svakodnevno mora da ulazi u centar Madrida:

 

“Hibrid je danas neophodan s obzirom na zabranu ulaska u centralne zone mnogih gradova. Nisam ni razmišljao o drugim opcijama osim kupovine hibrida, jer strogi propisi s propisanim zonama u kojima je dozvoljena niska emisija gasova pogađaju ne samo Madrid i Barselonu, već i sve veći broj drugih gradova”.

 

Toyota Motor Europe (TME) započela je prodaju hibridnih vozila 2000. godine, s modelom Prius. Danas kupci mogu da biraju između 20 različitih hibridno-električnih vozila (HEV). U Evropi, tržišno učešće tih modela s oznakama Toyota i Lexus, u 2019. godini dostiglo je 52 odsto od ukupne prodaje TME, dok je u zapadnoj Evropi taj procenat čak 63 odsto.

 

 

Toyotina dugoročna strategija razvoja hibridno-električnog pogona za najveći deo modela iz proizvodne game, pružio je kompaniji šansu da postane lider u ispunjavanju sve strožijih zakonskih propisa o emisiji izduvnih gasova u Evropi. Kao i tehnologije potpunih hibrida koja omogućava više pređenih kilometara u gradskoj vožnji bez štetne emisije.

 

Toyota RAV4

 

Izvršni potpredsednik Toyote Motor Europe, Matt Harrison je istakao:

Tri miliona prodatih hibridno-električnih vozila važan su trenutak koji pokazuje da naši hibridi imaju veliku privlačnost za kupce. Prodajni uspeh naših hibrida daje nam priliku da dostignemo emisiju gasova od 95 g/km, koju je Evropska komisija propisala kao cilj za 2020. i 2021. godinu.

 

 

Toyota je širom sveta do sada prodala više od 15 miliona potpuno hibridnih vozila, smanjujući globalno štetnu emisiju CO2 za više od 120 miliona tona. Tehnologija Toyota hibrida tehnologija je ujedno i polazna osnova za strategiju elektrifikacije multi-powertrain. Ona uključuje BEV (Battery Electric Vehicle), PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) i FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) vozila.

 

Hibridi u svetu | Brojke & Činjenice
1,6 miliona Približna godišnja prodaja hibrida
1997. Toyota Prius, prvi Toyotin hibrid, lansiran u Japanu
120 miliona tona Manje CO2 gasova izbačeno u atmosferu posle prodaje 15 miliona hibrida
44 Hibridna modela se pojavila u prodaji
>90 Broj zemalja u kojima Toyota prodaje hibride

1 Komentar

  1. […] Model Lexus ES250 najavljen za jesen imaće AWD opciju pogona na sve točkove, preuzetu iz novih modela Toyota Camry i Avalona. Ponuda će važiti samo za slabiju, ES250 varijantu sa 2,5-litarskim četvorocilindarskim agregatom. Snažniji 3,5-litarski V6 model ES350 (302 kS) i dalje će dolaziti samo sa pogonom na prednje točkove. Pored ova dva, Lexus je najavio i da hibridni ES 300h ostaje deo ponude, u skladu sa Toyota hibridnom ofanzivom. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery