AktuelnoIAA Minhen 2021.

Renault 5 Prototype ekskluzivne fotografije iz Minhena

Renault 5
2.97KPregleda

Bližeći se 50. godišnjici, Renault 5 će se uskoro ponovo pridružiti gami francuske marke, ovoga puta u čisto električnom izdanju.

 

Ikona ostaje ikona, pa makar bila potpuno modernizovana, što u ovom slučaju nikako ne predstavlja nedostatak. Sledeće godine Renault 5 slavi 50 godina od lansiranja originalnog modela, dok će nova generacija na scenu stupiti 2023.

 

 

Uvid u to kako će izgledati smo dobili kroz Renault 5 Prototype, predstavljen početkom godine, kada je kompanija objavila Renaulution strateški plan. Sada se našao na minhenskom štandu, pored novog Meganea E-Tech Electric, a pridružila su mu se još četiri Renaulta 5, od kojih je svaki ostavio pečat na nasleđe i utabao put u budućnost.

 

 

Inspiracija za Renault 5 Prototype je pronađena u više tradicionalnih izdanja „petica“. Filozofija dizajna je osnove preuzela od Supercinqa i R5 Turba, dok karakteristična žuta boja čini da novajlija u svakom momentu bude zapažen.

 

 

Ipak, bez obzira na retro pojavu, R5 Prototype je pravi automobil budućnosti. Serijska verzija, koja treba da se nađe na tržištu 2023., ima za zadatak da privuče i uvuče veći broj ljudi u segment električnih vozila. Adut se ogleda u CMF-BEV modularnoj platformi, idealnoj za kompaktne gradske automobile.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery