AktuelnoIAA Minhen 2021.

Porscheova vizija budućeg električnog trkača (VIDEO)

1.14KPregleda

S više od 1.000 ks, poseduje perfomanse Porsche GT3 Cup trkača.

 

Porscheova misija elektrifikacije game nastavlja se s prvim električnim trkačkim automobilom. Mission R koncept je Porscheova vizija budućeg trkača s nultom emisijom, napravljenim od održivih materijala, koji pruža performanse kojima raspolažu rivali s najsnažnijim SUS motorima. Debitovao je upravo na IAA u Minhenu, uz priču da bi potencijalno mogla da bude formirana specijalizovana trkačka serija u kojoj bi učestvovao isključivo izdanak ovog koncepta. Ipak, za sada nema konkretnijih rokova.

 

 

Mission R je pogonjen novom generacijom elektromotora, kombinovane izlazne snage od 1.088 konja (800 kW) u kvalifikacionom režimu, kako ga naziva Porsche. Pogonski sklop na sve točkove obezbeđuje sprint do 100 km/h za samo 2,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 300 km/h. Generalno, marka iz Cufenhauzena kaže da su performanse Missiona R u paraleli s onim što može da uradi Porsche 911 GT3 Cup.

 

Spomenuta snaga predstavlja maksimalnu vrednost, dok ona konstantna, objašnjava Porsche, iznosi 680 konja (500 kW). Napredna tehnologija od 900 V obezbeđuje da 75 odsto uljem hlađene baterije napuni za samo 15 minuta.

 

 

Što se ekstremne karoserije tiče, karakterišu je aktivne aerodinamičke komponente. Kada smo već kod nje, treba istaći da je napravljena od prirodnih vlakana ojačanih plastikom (NFRP), a isti materijal dominira enterijerom. Bezbednosna struktura vozila je napravljena od ugljeničnih vlakana, što obezbeđuje visok nivo zaštite za vozača.

 

 

Automobil je neznatno kraći od aktuelnog 718 Caymana (4.326 milimetara), visok je 1.190 i širok 1.990 milimetara.

 

 

U ovom trenutku, Porsche nema planova da ovaj koncept uvede u serijsku proizvodnju. Ipak, veoma sličan model, s implementiranim tehnologijama iz Missiona R, može da se očekuje u bliskoj budućnosti, kao trkač za privatne timove.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery