AktuelnoIAA Minhen 2021.

Dacia Jogger „Katica za sve“

7.64KPregleda

Ovo je najduže vozilo u aktuelnoj gami Dacije.

 

Rumunska marka uživa u veoma dobroj prodaji u Evropi. Sandero je u julu nadmašio VW Golf po prodaji.

 

 

Prošle godine, Dacia je odlučila da iz ponude eliminiše Lodgy, što je za posledicu imalo odsustvo sedmoseda u portfoliju. Međutim, kao što je obećala pre nekoliko nedelja, Renaultova rumunska filijala je predstavila Jogger, kao „četvrti stub“ nakon Springa, Sandero/Logana i Dustera.

 

 

Preuzimajući formu u vidu miksa krosovera i monovolumena, novajlija je dostupan u postavkama s pet i sedam sedišta, nudeći komfor i upotrebljivost za primer. Kako kažu iz Dacije, naziv „Jogger“ se odnosi na „sport, prirodu i pozitivnu energiju“, a novi model poseduje sve ono najbolje što nudi rumunski proizvođač: praktičnost, robusnost i priuštivost.

 

 

Od „nosa“ do A stuba, Jogger izgleda identično kao Sandero Stepway. Međutim, dužina novajlije iznosi 4,55 metara, što ga čini najdužim Dacijinim modelom. Pored toga, raspolaže prtljažnikom zapremine 708 litara u konfiguraciji s pet sedišta.

 

 

Enterijer ne donosi posebna iznenađenja. Poseduje poznatu postavku s ekranom info-zabavnog sistema u tablet stilu, uz tri okrugle jedinice za kontrolu klima uređaja. Osnovna verzija dolazi s nosačem za pametni mobilni telefon umesto ekrana, što ovaj uređaj čini navigacionim sistemom. Što se drugih standardnih stavki tiče, tu su automatska svetla i brisači, limiter brzine i kontrolni dugmići na volanu.

 

 

Poput novog Sandera, Sandero Stepwaya i Logana, Jogger će biti dostupan isključivo s benzinskim i TNG motorima. Nema dizela u ponudi, a najmoćniju opciju (za sada) čini 1,0-litarski, trocilindarski turbomotor sa 110 ks.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery