AktuelnoPRVesti

Nagrada za Renault 5

Renault 5
3.54KPregleda

Renault 5 Prototype je osvojio nagradu za Konceptni automobil godine

 

Renault 5 Prototype je proglašen za Konceptni automobil godine od strane prestižnog časopisa Car Design News. I to nakon što je imao priliku da odmeri snage sa konceptima koje su proizvođači automobila predstavili u razdoblju od marta 2020. do marta 2021. godine. Car Design Review 8 pruža pregled godine u pogledu dizajna i analizira trendove i inovacije. Žiri čine automobilski stručnjaci i direktori dizajna vodećih proizvođača automobila.

 

Svrha Renaulta 5 Prototype jeste da pokaže Renaultovu predanost težnji da električne automobile učine dostupnim što širem krugu evropskih kupaca. Renaultovi dizajneri su želeli da dizajniraju novi popularni, esencijalni automobil, poput njegovog elegantnog pretka koji je svojevremeno osvajao srca velikog broja kupaca.

 

Renault 5

 

Renault 5 Prototype je šarmantan i kompaktan gradski automobil koji jednu od Renaultovih svevremenih zvezda vodi ka budućnosti. I to sa daškom 100% električne savremenosti.

 

Ova nagrada za Konceptni automobil godine časopisa Car Design News, koju je automobilu R5 Prototype dodelio žiri sastavljen od direktora dizajna vodećih automobilskih proizvođača, ima posebno značenje za Renaultov dizajnerski tim! Jako smo ponosni na nju. Ponosni smo i na iskazan interes štampe i javnosti za Renault 5 Prototype jer će eksterijer biti više od 90 % veran onom koji je bio kod serijskog automobila!”, izjavio je Gilles Vidal, direktor dizajna marke Renault:

 

Serijski proizvedeno vozilo izvedeno iz prototipa Renault 5 će biti predstavljeno do 2024. godine.

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery