AktuelnoVesti

Mercedes otkriva po malo od nove S klase – obećavaju tehnološko čudo

Zagrevanje atmosfere

4.3KPregleda

Mercedes Online: Novi facelift Mercedes S klase obećava mnogo 

 

Kompanija Daimler iskoristila je prvi „Meet Mercedes Digital“ (upoznaj Mercedes digitalno) događaj kako bi pustila tizer za redizajniranu S-klasu, kao i potpuno novu EQS model. U pitanju je nova komunikaciona online platforma putem koje će nemačka kompanija saopštavati novosti iz Mercedese, usled nemogućnosti uživo promocija u doba pandemije. Nešto slično kao što predsednik jedne još naprednije zemlje već radi u svrhu predizbornih (ali neustavnih) aktivnosti.

 

 

Za početak, otkriveno je „facelift“ lice nove S klase. Vodeća limuzina kompanije, S klasa W223 za 2021. godinu ima evolutivnu prednju masku sa istaknutom rešetkom oivičenom redizajniranim tanjim i modernijim prednjim svetlima. Model takođe ima „mišićaviju“ kao izvajanu haubu i širok donji otvor sa hromiranim akcentima.

 

 

Iako je mnoštvo detalja ostalo misterija, predsedavajući (CEO) Daimlera Ola Kallenius istakao je da će model biti „tehnološka čudo koje obezbeđuje spokojnu i tihu vožnju“. Potvrdio je da će nova S-klasa (facelift) debitovati do kraja ove godine i proizvodiće se u novoj „Fabrici 56“ u Sindelfingenu, koja se zvanično otvara u septembru.

 

 

 

 

Isto postrojenje će takođe proizvoditi novi EQS od januara 2021. godine. Ovaj model opisan je kao „potpuno električni član sledeće  S klase.“ Kalenijus nije mnogo otkrio o ovom modelu, ali je takođe objavljeno nekoliko novih tizer fotografija. EQS je predviđen za izgradnju na MEA platformi i boriće se protiv Porsche Taycan-a i Tesla Modela S kao najvećih konkurenata. Očekuje se veći asortiman pogonskih agregata, a već osnovni model bi trebalo da ima više od 400 kS. Vozačima bi takođe trebalo da bude omogućena autonomna električna vožnja od 499 km sa jednim punjenjem modela EQS.

 

 

 

Prethodne slike i video snimci S klase otkrili su da će model imati zadnji deo poput E-Klase sa već kultnim  izgledom zadnjih svetala koja se nalaze ispod tanke hromirane letvice. Automobil će takođe imati zaobljeni zadnji branik i novi dvostruki izduvni sistem, za koji se nadamo da neće biti lažan kao na drugim sličnim novim Mercedes modelima. Generalno, dizajn nove S klase neće se udaljiti previše od odlazećeg modela, ali će istovremeno poprimiti modernije crte i više sportske linije, prilagođavajući izgled pre svega prednjeg dela modelima kao što su CLS i poslednji facelift E klase.

 

Dok je eksterijer samo delimično inovativan, kabina se radikalno udaljava od izgleda trenutnog modela. Pre svega kada su u pitanju potpuno novi upravljač i digitalizovane komande najnovije generacije. Restilizovana S-klasa će imati pravougaone otvore za vazduh i široku drvenu armaturu koja dominira enterijerom. Tu je i skroz novi multimedijalni infotejment sistem, vozački orijentisan koji se izdiže iz središnje konzole.

Kalenijus je u online intervjuu takođe pomenuo i potvrdio dolazak redizajnirane E klase u kupe i kabriolet varijantama, o kojima smo nedavno takođe pisali. 

 

 

 

 

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery