AktuelnoRetrovizor

Korona virus STOP, BG Car Show NAPRED

6.06KPregleda

Ženeva je pala kao žrtva „gluposti“, Beograd automobilski centar sveta

Jedna sasvim neobična i luda sedmica je za nama. Otkazani salon u Ženevi je ipak nekako održan u virtualnoj formi, najviše zahvaljujući velikim izlagačima i brendovima koji su pokazali izuzetnu odgovornost i prema ženevskom sajmu i prema svojoj publici.  Nije izostala ni dodela titule Car Of The Year 2020. koja je zasluženo pripala Peugeotu 208.

Iako smo mi novinari ostali uskraćeni za niz uzbudljivih promocija na Press okupljanju sedme sile iz celog sveta, ljubitelji automobila gotovo da otkazivanje 90. Sajma automobil u Ženevi nisu ni osetili.

Direktni linkovi sa promocija se nisu pokazali ni izbliza toliko efikasni koliko dobar rad PR službi koje su nas „nakljukale“ informacijama. Iako se prvi mačići u vodu bacaju, na brzinu sklepana virtualna Ženeva je ubacila jedno novo seme u promociju automobilske industrije, koje će sigurno brzo proklijati i već do IAA u Minhenu 2021. (umesto otkazanog Frankfurta) postati ozbiljan medijski oslonac.


Ako ćemo biti potpuno realni, a siguran sam da to nema veze sa otkazivanjem sajma, broj istinskih premijera ovog proleća na obali ženevskog jezera je bio mizeran. Alfa Romeo GT, osveženi Mercedes E klase, BMW i4,  i recimo Audi A3 jesu jedino po čemu će biti zapamćena Ženeva 2020. u automobilskom smislu.

U tom haosu, čak se ni BMW nije najbolje snašao, predstavili su konkurenta Tesli S (BMW i4) sa novim bedžom ili logom na haubi i upravljaču.

Za tili čas je buknula informacija o novom dizajnu BMW znaka, uz netipičan muk iz Minhena. Tek krajem sedmice BMW se ogradio od novog loga koji je samo za korporativnu korespodenciju. Čudno, zašto su ga onda stavili na koncept automobil.

Proteklih dana smo objavili i dva testa koncepcijski gotovo indentičnih kompaktnih SUV modela, Peugeot 2008 i Volkswagen T-Cross.

Iako su danas automobili sve sličniji, i sami smo ostali zatečeni razlikom test utisaka između ova dva modela.

Peugeot je sa 2008 svoj posao shvatio ozbiljno i novim krosoverom ponudio mnogo toga vrlo širokoj kategoriji kupaca. VW se negde zaigrao, pre svega na polju „ideje“ koketirajući sa infuenserskom kulturom i nedorečenim automobilom.

T-Cross je ostao na pola puta između avangarde i VW klasike. Taman dovoljno da nije nigde!

BG Car Show 2020.

Dugo očekivani i zaista iz godine u godinu sve bolji BG Car Show 2020. počinje za desetak dana. I to u vanrednim okolnostima kojima ae niko nije nadao.

Dok COVID-19 ili ti zloglasni virus korona stiska ceo svet, pa samim tim i naše okruženje i granice, srpski inat a posebno pamet imaju rešenje za ovaj globalni problem koji je na ivici pandemije.

Po principu klin se klinom izbija, rukovodstvo Beogradskog sajma je Asocijaciji automobilskih firmi u Srbiji objasnilo da o otkazivanju BG Car Show ni ne razmišljaju.

Zapravo neće oni iz skromnosti da priznaju a možda je i tajna kakvu zamku spremaju koroni. Ipak saznajemo po nešto iz „pouzdanih izvora“.

Zahvaljujući našoj nadasve uvek spremnoj i sposobnoj nacionalnoj zdravstvenoj službi, koja brine o svakom bolesniku, nađena je slaba tačku korona virusu.

Preko 200.000 posetilaca sajma koji će doći iz svih krajeva Srbije i okruženja nemaju razloga da brinu.
Ma „kakav bre virus“ ima on da odapne baš ovde, među limenim ljubimcima u Beogradu. Nije shvatio poruku sa plakata!!! Bio je upozoren kakvi smo bre!

Naime, Ministarstvo zdravlja je procenilo da „najsmešniji virus“ u istoriji čovečanstva ima mnogo slabih tačaka i da će on biti baš na BG Sajmu zauzdan, u inat Ženevi kojoj se napio krvi.

Ženeva u senci Beograda! Srpski inat i organizacija jači od korone

Za sveobuhvatan nacionalni udar na korona virus strateški je zadužena uprava Beogradskog sajma koja je najavila pojačanje „higijensko tehničkih mera“ a koje su tehnološki ali i materijalno bile nedostižne za osiromašeni PALEXPO u Ženevi.

Kako ekskluzivno saznajemo, budući da COVID-19 smrtno kolabira na visokim temperaturama, sajamske hale BG Car Show će sve biti zagrejane na 60 stepeni. Preporučuje se lagana garderoba. 

To još nije kompletno iznenađenje koje čeka smešni COVID-19 iduće sedmice. Goloruke i napola obnažene hosteste će svakom posetiocu pre pokazivanja vozila rektalno izmeriti temperaturu (najsigurniji metod) te će onaj sa teperaturom tela iznad 38C ODMAH biti predat Ministru zdravlja Lončaru koji će lično na BG Car Show dežurati svaki dan u radno vreme sajma od 10-20h. Zato bez brige! Čovek je svojevremeno dokazao i u praksi da se razume u „postupak konačnog rešenja“! 

Dakle, priprema, pozor,… Navali narode, crknite dušmani, će da budemo glavni!

Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine,… 

Miodrag Piroški

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery