AktuelnoVesti

Minhen umesto Frankfurta

2.56KPregleda

Frankfurt je „mrtav“, živeo Minhen na novoj platformi

Kako je juče prvi na svom tviter nalogu najavio BMW, i sledu te objave, stigla je i vest da je novi domaćin sajma automobila IAA, grad Minhen koji ima bogatu kulturnu ali i sajamsku istoriju.

Kao takav ali i zbog novih ideja, Minhen je dobio prednost ispred tradicionalne ponude Berlina i Hamburga.

Gradske vlasti Minhena ponudile su opciju pretvaranja gradskog jezgra i drugih atraktivnih delova grada u lokacije izložbe koje bi se povezale sa događajima na sajmu a u cilju promocije vozila čiste mobilnosti.

„IAA će se iz zastarelog koncepta salona automobila razviti u automobilsku mobilnu platformu“, kažu iz VDA.

„Uz fascinaciju automobilima, novi koncept će pretvoriti Minhen u pametan grad sa inteligentnim prometnim konceptima i inovativnim umrežavanjem načina prevoza – održivim i prilagođenim potrebama ljudi. Minhen nudi najbolje uslove za ponovno pokretanje međunarodne izložbe automobila u Nemačkoj .“

Iz Udruženja automobilista nemačke VDA su uvereni kako će s novim konceptom salona obnoviti interes mlađih ljudi za automobile.

Minhen će ponuditi umesto statične zastarele sajamske izložbe, platformu za novi doživljaj mobilnosti, automobila i tehnologije, posebno one vezane za „čisti“ transport.

Očigledno, sajmovi kao takvi koje poznajemo već jedan vek u neizemnjenom obliki odlaze u prošlost. Zamenjuju ih moderne i efikasnije platforme koje će se uključiti u današanji način života i odnosa prema automobilu.

 

1 Komentar

  1. Skoro je u Banjaluci u Delta planet centru bio sajam automobila, ono između butika… I uopšte nije loš koncept. Ovo je samo jedan mali dokaz da klasični sajam automobila odumire…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery