AktuelnoVesti

Karantin u Italiji ugrožava F1

1.64KPregleda

Severna Italija odsečena od sveta, Ferrari i Pirelli u blokadi

Jutros rano Vlada Italije je donela meru bez presedana u Evropi. Gotovo cela severna Italija od Milana do Venecije, ili 16 miliona ljudi nalaze se u karantinu zbog epidemine korona virusa.

Ulazi i izlazi iz te velike zone na severu Italije od sada su jako ograničeni, navodi se u ukazu.
Prema merama koje se uvode ukazom, u celoj zemlji biće zatvoreni bioskopi, pozorišta, muzeji, pabovi, škole plesa, teretane, diskoteke i ostala slična mesta, bazeni i skijaški centri.


Ova odluka potencijalno stvara i velike nedoumice oko održavanja šampionata F1 budući da je ekipa Ferrarija locirana u gradu Modena koji se takođe nalazi u karantinu.
Isti problem je i kod snabdevača guma za F1, firmu Pirelli koja takođe gravitira ovoj zoni.


Srećom, najveći deo ljudstva i opreme se iz Barselone sa poslednjih testova seli direktno u Australiju gde se vozi prvi ovogodišnji GP Formule 1, ali je saopšteno da je deo ključnih stručnjaka Ferrarija i tima AlfaTauri zarobljeno u karantinu.

Što se tiče vozača Ferrarija Charles Leclerca i Sebastiana Vettela ne treba brinuti, oni su na sigurnom kod svojih kuća u Monaku.

Oni članovi tima koji su već na putu, sigurno bar do posle treće trke za GP Vijetnama neće moći da se vrate u svoju centralu u Maranelu.

Sve u svemu vrlo neizvesno, jer je FIA izjavila „No Ferrari, No Australian GP“!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery