AktuelnoVesti

Alfa Romeo Giulia GTA

16.2KPregleda

Veliki povratak Alfa Romeo legende

110 godina nakon osnivanja, Alfa Romeo se vraća svojim korenima, s povratkom jedne od legendi svoje istorije:

Giulia GTA

Giulia Quadrifoglio i dolazi sa snažnijom verzijom motora Alfa Romeo 2,9-litarski V6 Bi-Turbo sa 540 KS.

Za novi model Giulia GTA, inženjeri brenda Alfa Romeo su ciljali da unaprede aerodinamiku i upravljivost, ali i iznad svega da smanje težinu: iste smernice su praćene i sa modelom Giulia GTA iz 1965.

Aktivna aerodinamika je posebno proučavana kako bi se povećalo aerodinamično opterećenje. Ova rešenja sadrže tehničko znanje koje dolazi direktno iz Formule 1, zahvaljujući sinergiji sa kompanijom Sauber Engineering i korišćenjem Sauber Aerokit paketa.

Lakoća upravljanja pri velikim brzinama je unapređena proširivanjem putanje prednjih i zadnjih točkova za 50 mm i razvijanjem novog seta opruga, amortizera i bušinga za sisteme vešanja.

U modelu GTAм, prednji aerodinamični deo je optimizovan do ekstremnog nivoa, dodavanjem većeg prednjeg spojlera i zadnjim krilom od pravih ugljenih vlakana, koji obezbeđuju teže, savršeno izbalansirano opterećenje pri visokim brzinama.

Što se tiče performansi, motor Alfa Romeo 2,9 V6 Bi-Turbo koji je napravljen od aluminijuma i razvija čak 510 KS u standardnoj konfiguraciji, postiže 540 KS u modelu Giulia GTA, zahvaljujući pažljivom razvoju i kalibraciji od strane inženjera brenda Alfa Romeo.

Isti tim je uspeo da optimizuje pozitivan uticaj primene novog centralnog izduvnog sistema proizvođača Akrapovič, sa prepoznatljivim zvukom.

U unutrašnjosti vozila, nekoliko novih detalja privlači pažnju: elementi od 100% Alcantara® materijala na kontrolnoj tabli, panelima vrata, kaseti za rukavice, bočnim stubocima i centralnim delovima sedišta.

Novi mat umeci od ugljenih vlakana daju unutrašnjosti karakterističnu tehničku i estetsku eleganciju. U novom modelu GTAm, unutrašnjost se blago razlikuje u tome što ima zaštitni kavez, nema panele vrata ili zadnja sedišta, a vrata se otvaraju pomoću kaiša umesto ručke, još jedan detalj tipičan i koji je inspirisan svetom trkanja.

Ubrzanje od 0 do 100 km/s postiže se munjevito – zahvaljujući sistemu Launch Control, hronometar se zaustavlja na samo 3,6 sekundi.

Giulia GTAm nudi dvosednu konfiguraciju koja može da se koristi na putu, sa prednjim razdelnikom i većim vidljivim zadnjim krilom od karbonskih vlakana, vrhunskim izrazom sportskog karaktera.

U GTA paketu opreme, sa istom ukupnom snagom, model Giulia nudi četiri sedišta, bez zadnjeg zaštitnog kaveza; spojler i razdelnik optimizovani su za svakodnevnu upotrebu na putu; ima iste panele za vrata, sedišta i prozore kao i model Giulia Quadrifoglio. Rezultat je superautomobil za svakodnevnu upotrebu.

Privilegija za 500 srećnih kupaca…

Model Alfa Romeo Giulia GTA i njegova izraženija verzija, Giulia GTAm, proizvešće se u ograničenoj seriji od svega 500 primeraka ukupno. 

Svi proizvedeni primerci biće posebno numerisani i licencirani te spremni da zauzmu svoje mesto zajedno sa prethodnikom iz 1965. godine kao jednim od najtraženijih kolekcionarskih primeraka.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery