AktuelnoVesti

Hyundai 45 Electric – sve više nalik konceptu

Biće moćan

2.03KPregleda

Špijunske fotografije novog Hyundai električnog kompaktnog krosovera – 45

 

Potpuno električni Hyundai SUV sa oznakom 45 stigao je do sledeće, možda i najuzbudljivije, faze testiranja na Nurburgringu. Koncept predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu prošle godine ne samo da je u potpunosti zaživeo, već i polako skida kamuflažu i pokazuje se u punom svetlu.

 

 

 

Kao što vidite, model koji se testira poprilično liči na Hiundai 45 Concept, iako se čini da proizvod izgleda manje „dramatično“ od koncepta zahvaljujući kompaktnijim staklenim površinama. Novi detalji koji su otkriveni skidanjem dela kamuflaže uključuju na primer skrivene ručke za vrata „na iskakanje“, elegantnu sitnicu karakterističnu za neke premijum automobile u ovom segmentu.

 

 

Takođe smo dobili bolji pogled na prednja svetla, mada nismo sigurni da će ona izgledati ovako i u proizvodnoj liniji, ili su samo privremena. Bilo bi lepo kada bi Hyundai 45 usvojio koncept moćnih LED svetala podeljenih u piksele.

 

 

Hyundai 45 koncept

 

Zadnja svetla su očigledno jednostavna i ostaje nada da će i ona dobiti inspiraciju iz dizajnerski naprednijeg prototipa. Test vozilo je dolazi sa novim aero rashladnim kočnicama, te pneumaticima i točkovima koji izgledaju gotovo identično onima koje su predstavljene u Frankfurtu. To nas ohrabruje da očekujemo mnoge moćne i estetski lepe inovacije od proizvodnog modela Hyundai 45.

 

 

Poznat i kao NE EV, Hyundai 45 zasnovan je na posebnoj platformi pod imenom Electric-Global Modular Platform (E-GMP), koju deli sa predstojećom električnim limuzinom Prophecy.

 

Iako još uvek nisu dostupne specifikacije pogonskog sklopa, očekuje se da Hyundai 45 dobije dva električna motora za mogućnost električnog pogona na sva 4 točka (eAWD). Manji će pokretati prednju osovinu, dok će veći elektromotor smešten u zadnjem delu pokretati zadnje točkove.

 

Hyundai 45 bi mogao da debituje već u januaru 2021. godine, kao komforniji, elegantniji i performantniji kompaktni krosover od Kone Electric koja je trenutno u ponudi i beleži vrlo dobre rezultate. 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery