Sajam automobila u Frankfurtu

Predstavljen je Hyundai 45!

Koncept budućnosti za koji je inspiracija pronađena u prošlosti

Hyundai 45 koncept
1.61KPregleda

Hyundai je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj novi koncept električog automobila po imenu Hyundai 45. Reč je o studiji koja gleda ka budućnosti dok u isto vreme slavi prošlost.

Hyundai 45 koncept

Hyundai 45 je inspirisan jednim od najpoznatijih vozila u istoriji brenda, modelom Pony Coupe iz 1974. godine. Ovaj novi koncept nam pruža uvid u to kakav će biti dizajnerski pravac južnokorejskog proizvođača, kada su u pitanju budući, električni automobili.

Takođe, ime ovog modela je još jedan “podsetnik” na Pony Coupe. Naime, prošlo je tačno 45 godina od kada je taj model predstavljen. Takođe, na Hyundai 45 konceptu se ističu uglovi od 45 stepeni na prednjem i zadnjem delu. Na taj način je nastala silueta u obliku dijamanta.

Hyundai 45 ima “monocoque” karoseriju, dok su njegova aerodinamika i minimalistički dizajn inspirisani letelicama iz dvadesetih godina prošlog veka.

Ipak, u isto vreme, ovaj model odlikuje i evolutivni iskorak u Hyundai “Sensuous Sportiness” dizajnerskom pravcu. Na spoljašnjem dizajnu se ističu maska (gril) sa svetlima, farovi koji uopšte nemaju klasičan dizajn i slično. Tu su i “suicide” vrata. Na njihovom dnu su smeštena LED svetla koja pokazuju status baterije. Ističu se još i kamere umesto bočnih retrovizora i interesantne ala-felne.

Enterijer je takođen izrađen u minimalističkom stilu. Predstavnici kompanije navode da on može da se transmormiše tako da ispuni svaku potrebu putnika. Naravno, s obzirom da ovaj koncept ima tehnologiju autonomne vožnje, to znači da se sedišta mogu okrenuti ka zadnjoj klupi. Ističu se detalji od drveta, tkanine i kože koji stvaraju “toplu atmosferu koja je opuštajuća i prostrana”.

Putnici sa prednjeg dela kabine infotejnmentu mogu pristupiti preko projektora koji menja ekran na dodir. On na komandnu tablu projektuje nekoliko ekrana i funkcija.

Kako navode predstavnici ovog brenda, Hyundai 45 zahvaljujući potpuno električnom pogonskom sklopu ima dosta prostora. Nažalost, nema nikakvih informacija o pogonskom sklopu.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery