AktuelnoVesti

Hyundai Kona Electric šampionski

1.82KPregleda

Kona Electric osvojila priznanje “Najbolji mali porodični automobil” u kategoriji električnih vozila koje dodeljuje Top Gear

 

Iako niko to ne treba da nam posebno kaže jer smo među prvim redakcijama testirali i izneli sličan stav, ipak evo potvrde od još nekih uglednih svetskih redakcija.

 

 

Hyundai Kona Electric proglašena je “Najboljim malim porodičnim automobilom” na prvoj dodeli nagrade u kategoriji “TopGear Electric Awards”, nakon što je prešla put od 1600 kilometara kroz 9 evropskih zemalja.

 

 

Potpuno električni SUV Hyundai Motor kompanije nije osvojio nagradu samo zbog svoje efikasnosti i sposobnosti da pređe velike distance, već i zbog svojih performansi.

 

Vožnja u trajanju od 24 sata dogodila se u decembru 2019. godine, a glavni urednik magazina BBC TopGear Charlie Turner koristio je evropsku mrežu brzih punjača za snabdevanje pogonskom energijom.

 

 

Testirana Hyundai Kona Electric za 1.600 kilometara pređenog puta potrošila je 316 kwh električne energije, odnosno nešto manje od 20 kw/h na 100 pređenih kilometara.

 

 

Urednik TopGeara koristio je taktiku punjenja 80% kapaciteta baterije pri svakom tankovanju kako bi optimizovao vreme vožnje. Ukupno je posetio 9 zemalja. Putovanje dugo 1.600 km počelo je u Češkoj i nastavilo se kroz Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Lihtenštajn, Francusku, Luksemburg, Belgiju i Holandiju.

 

Charlie Turner je rekao: „Dok se nalazimo u izolaciji, sloboda putovanja kroz toliko zemalja je stvar dalekih snova. Nema dileme o tome da će električni automobili postati budućnost automobilizma, dokazali smo da automobili poput Kona Electric mogu prevladati nepoverenje u mogući broj pređenih kilometara na dužim relacijama.” 

 

Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i brenda Hyundai Motor Europe, rekao je: Nakon lansiranja 2018. godine, Kona Electric nastavila je da se izdvaja kao pristupačan automobil sa nultom emisijom, kombinujući praktičnost sa velikim dometom i performansama. Oduševljeni smo što je TopGear dodelio priznanje Koni Electric, čime se nastavlja niz osvojenih priznanja za ovaj izvanredan automobil. „

 

Kompletna priča o epskoj vožnji Kona Electric-a kroz Evropu objavljena je u britanskom izdanju časopisa TopGear, a zanimljivo je svakako i Vrele Gume testiranje ovog automobila u realnim zimskim uslovima koje smo obavili prošle godine.

 

 

TEST: Hyundai Kona Electric

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery