Vesti

Audi najavio koncept Q4 E-Tron!

Serijska proizvodnja počinje 2021. godine

Audi Q4 e-tron koncept
2.12KPregleda

Audi će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi koncept električnog SUV modela. Reč je o modelu koji je nazvan Audi Q4 e-tron. Njegova serijska proizvodnja bi trebalo da počne 2021. godine.  

Audi Q4 e-tron koncept

Predstavnici proizvođača iz Ingloštata su naveli da bi serijska verzija ovog, potpuno električnog konpceta trebalo da stigne krajem 2020, odnosno početkom 2021. godine.

S obzirom da je gama SUV modela kompanije Audi rasla tokom prethodnih godina, bilo je čudno što je jedan model izostavljen. Pogađate, reč je modelu Q4. Međutim, sada znamo i razlog za to. Naime, automobil sa tom oznakom će imati formu električnog SUV (SUV-kupe) modela. On će biti pozicioniran između modela Q3 i Q5.

Kompanija Audi je juče objavila i prve tizer fotografije za koncept model sa oznakom Q4. On će nositi ime Audi Q4 e-tron, a imaće tanke farove, svetleći “e-tron” natpis na prednjem braniku i “lažnu” masku (grill) hladnjaka.

Detalja o pogonskom sklopu modela Q4 još uvek nema. Međutim, postoje šanse da će taj model imati isti pogon kao i veći Audi E-Tron koji je predstavljen prošle godine. To znači da bi on imao dva elektromotora koji će pokretati sva četiri točka.

Audi Q4 e-tron koncept

Ono što još uvek nije poznato jeste da li će Audi prodavati Q4 model i u verzijama sa konvencionalnim ili hibridnim pogonom. Međutim, postoje velike šanse i za tako nešto s obzirom da on ima Q4 oznaku. Naime, svi potpuno električni modeli koji su najavljeni iz Ingloštata su odvojeni od game vozila sa SUS agregatima. Reč je o modelima E-Tron, e-tron Sportback i e-tron GT.

Sve u svemu, sve će nam biti jasnije kada Audi predstavi ovaj Q4 e-tron koncept u Ženevi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery