AktuelnoPRVesti

Yaris Cross predstavljen i srpskim olimpijcima

1.81KPregleda

Strelci nanišanili novi Toyotin SUV

 

Potpuno novi Toyotin SUV model, koji konkuriše u B segmentu tržišta, započeo je svoj tržišni pohod u Evropi tokom avgusta. Samo mesec dana kasnije, veliki novitet dostupan je i na srpskom tržištu po početnoj ceni od 17.490 evra (verzija 1.5 Luna).

 

Kao što smo više puta pisali, Yaris Cross dizajniran je u i za Evropu. Proizvodi se u Toyotinim pogonima u  francuskom Valensijenu. To je drugi model koji se bazira na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Takođe je i osmi model obuhvaćen Toyotinom novom globalnom arhitekturom TNGA  (Toyota New Global Architecture).

 

 

Novi SUV važan je deo strategije kojom se osnažuje lokalizacija proizvodnje. Takođe i dostizanje maksimalnih proizvodnih kapaciteta koji su usmereni na Toyotin evropski cilj. A to je povećanja prodaje u Evropi na 1,5 miliona vozila do 2025.

 

Yaris Cross objedinjuje “Big-Small” filozofiju i druge prednosti hečbek verzije modela Yaris, koji je aktuelni automobil godine u Evropi, sa autentičnim karakteristikama Toyotinih SUV modela uz poseban osvrt na RAV4 koji dominira tržištem više od 25 godina.

 

Kupcima je na raspolaganju izbor između benzinskog motora od 1,5 litara (125 KS) i hibridnog pogona maksimalne snage 116 “konja”. Yaris Cross jedini je model u klasi koji nudi AWD-i, inteligentni pogon na sva četiri točka. takođe, poseduje vrhunsku sigurnosnu opremu u okviru najnovije generacije proslavljenog Toyota Safety Sense (TSS) sistema.

 

OKS i Yaris Cross

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu s predsednikom Božidarom Maljkovićem, detaljno se upoznala s novim Yarisom Cross. Osvajači medalja u Tokiju, strelci Damir Mikec (srebrna medalja – vazdušni pištolj sa 10 m) i Milenko Sebić (bronzana medalja – malokalibarska puška, trostav 50 m), s velikim interesovanjem razgledali su Toyotin novitet i posebno pohvalili dizajn i komoditet u kabini.

Činjenica da se Yaris Cross može naručiti i s pogonom na sva četiri točka pozitivno je iznenadila sve članove delagacije OKS. U ptanju je zaista veliko osveženje na tržištu SUV/krosovera u B segmentu.

 

Direktor Toyote Srbija, Robert Lukić, zahvalio se srpskim olimpijcima na sjajnim rezultatima i načinu na koji su reprezentovali našu zemlju u Tokiju. Iskoristio je njihovu posetu da im uruči i poklon, trening bezbedne vožnje.

 

 

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2018. godine. Vozila ove japanske kompanije su “Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery