Vesti

VW ID.R postavio novi rekord na Goodwood festivalu brzine!

Bolji od starog rekorda za 1,7 sekundi!

VW ID R.
1.35KPregleda

Volkswagen je sa svojim ID.R Racer modelom srušio još jedan rekord. Ovoga puta je to nemački brend uradio na usposnu na Goodwood festivalu brzine.

VW ID.R

Sve do ove godine, najbrže vreme koje je neki automobil postigao na usponu u Goodwood-u bilo je 41,6 sekundi. To vreme je postigao Nik Hajdfeld vozeći McLaren-Mercedes MP4/13 1999. godine. Volkswagenov ID.R je uspon u tom gradu završio za čitavih 1,7 sekundi brže od Hejdfelda!

Za volanom ovog „razarača rekorda“ iz kompanije Volkswagen bio je Roman Dima. On je VW ID. R vozio prošle godine takođe na Goodwood festivalu brzine, ali je sa njim postavio i rekord na Nirburgringu  za električna vozila. Podsećamo, on je krug na „zelenom paklu“ završio za 6 minuta i 5,336 sekundi. Takođe, ovaj model je postavio i rekord na usponu Pikes Peak.

Naravno, Volkswagen je temeljno pripremio i modifikovao ID.R model za ovogodišnji Goodwood. Automobil je opremljen manjom baterijom nego za Pikes Peak i Nirburgring. To znači da automobil sa manjom baterijom težak manje od 1.000 kilograma, sa vozačem u njemu.

VW ID.R

Ono što je možda još impresivnije od samog obaranja i postavljanja novog rekorda jeste činjenica da se to, doduše „nezvanično“, desilo još tokom kvalifikacija.

Naravno, VW nije završio sa svojim „pohodom na rekorde“ sa modelom ID.R. Tako se očekuje da će krajem ove godine taj model pokušati da postavi novi rekord na Tianmen putu u Kini. Reč je o putu koji ima čak 88 krivina i velike uspone.

VW ID.R

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery