Vesti

Novi Golf GTI stiže sledeće godine!

Prve špijunske fotografije

VW Golf GTI
781Pregleda

Potpuno novi Volkswagen Golf GTI će biti „jako žestok automobil“, naveo je izvršni direktor nemačkog brenda u SAD, Skot Keog.

VW Golf GTI

Naime, on je u jednom intervjuu otkrio par novih detalja o najnovijoj, najavljenoj verziji legendarnog „hot heč“ modela. „Uskoro ćemo predstaviti osmu generaciju modela Golf. Taj model će dobiti i svoju GTI varijantu“, rekao je Keog. „GTI će ostati GTI. Osma generacija će biti sve ono što očekujete, i više od toga“.

Koliko će zaista biti dobar novi model? To zaista još uvek niko van Volkswagen-a zna. Međutim, ono što znamo jeste da su se pojavile prve špijunske fotografije tog modela. Iako je ceo automobil prekriven kamuflažnom folijom, na njima vidimo neke sportke delove koji će krasiti Golf GTI model.

Očigledno je da će Golf GTI imati spojlere agresivnijeg dizajna, veće usisnike za vazduh, veće i šire točkove i naravno dve izduvne cevi. Ako vam sve ovo zvuči poznato, niste se prevarili. Očekuje se da promene na novoj generaciji u odnosu na standardni Golf budu iste kao kod trenutne generacije.

Kada je o kabini reč, novi GTI će biti „unapređena“ verzija standardnog Golf modela. To znači da očekujemo digitalnu instrument tablu,  okrugle otvore za vazduh i komandnu tablu orijentisanu ka vozaču. S obzirom da je reč o GTI verziji očekuju se i neki detalji od aluminijuma, kontrastni šavovi na volanu, sedištima i ručici menjača.

Kada je o performansama reč, Golf GTI sledeće generacije će verovatno zadržati četvorocilindarski turbo benzinac zapremine dva litara. Ipak, on će verovatno biti naštimovan tako da proizvodi malo veću snagu. Očekuje se da to bude oko 250 „konja“, na uvodnoj verziji. Postojale su i glasine o „blago“ hibridnom pogonskom sklopu, ali je Herbert Dajs odlučio da se to ipak neće dogoditi.

Novi Golf GTI će biti baziran na MQB platformi. Standardni Golf osme generacije će biti predstavljen ovog leta, a GTI se očekuje tokom sledeće godine.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery