Vesti

Herald Kruger napušta BMW, traži se novi izvršni direktor!

On se sa pozicije izvršnog direktora povlači 30. aprila 2020. godine

Herald Kruger BMW
1.92KPregleda

Izvršni direktor BMW-a, Herald Kruger, saopštio je da neće tražiti produženje ugovora nakon 30. aprila 2020. godine. On će se tada povući sa svoje pozicije u kompaniji. Prema tome, bavarski proizvođač će u narednim mesecima morati da se pozabavi traženjem njegove zamene.

Herald Kruger BMW

Kruger  je rekao da želi da se „okrene novim pravcima i poduhvatima na polju svoje karijere“. Dodao je i da želi da svoje znanje i internacionalnu iskustvo usmeri na druge projekte.

„Bila je prava čast raditi sa izvanrednim timom u BMW grupaciji. Jako mi je drago što sam uspeo da kompaniju povedem na put ka uspešnoj budućnosti. I to u periodu velike transformacije u automobilskoj industriji.“, rekao je on u svom saopštenju.

Ovaj 53-godišnji zvaničnik je, kako se navodi, izgubio poverenje borda direktora bavarskog proizvođača. Međutim, još uvek nije jasno da li je on sam odlučio da se povuče sa svoje pozicije ili je primoran na tu odluku. U svakom slučaju, zvanični stav obe strane jeste da je sve to „samo biznis“.

Herald Kruger BMW

„Herald Kruger je pokazao veliku posvećenost BMW-u na svim pozicijama na kojima je radio. Želim da mu izrazim veliku zahvalnost upravo za tu njegovu posvećenost. Gajim jako veliko poštovanje prema njemu i razumem njegovu odluku i želju za dokazivanjem u budućnosti.“, rekao je dr Norbert Rejthofer, predsednik borda direktora bavarskog proizvođača.

Sa druge strane, agencija Rojters prenosi da su mogućni naslednici Krugera na mestu izvršnog direktora Oliver Cipse, Nikolas Peter i Klaus Frohlajh.

Veruje se da najveće šanse ima Cipse. Međutim, BMW je odbio da komentariše sve spekulacije, već je navedeno da će se o toj temi razgovarati na sastanku borda 18. jula.

Herald Kruger BMW

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery