Vesti

Volkswagen Golf Mk8 – prve fotografije i novi detalji

Uskoro nas čeka premijera nove, osme generacije modela Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Mk8
3.89KPregleda

Polako se bliži i datum zvanične premijere nove, osme generacije modela Volkswagen Golf. Zahvaljujući društvenoj mreži Instagram, sada imamo i prve fotografije ovog modela bez gotovo ikakve kamuflaže.

Volkswagen Golf Mk8

Pred vama su fotografije modela Volkswagen Golf u njegovog osmoj generaciji. Kao i prethodne dve generacije, i ova je prepoznatljiva na prvi pogled. Verujemo da je VW pratio recept kompanije Porsche, koja je isto uradila sa novom generacijom modela Porsche 911. Jedina razlika u toj recepturi je u tome što je Volkswagen Golf daleko jeftiniji automobil.

Klasičan Volkswagen Golf dizajn

Sudeći prema ovim fotografijama, VW nije želeo previše da eksperimentiše sa oprobanim dizajnom svog najpopularnijeg modela. Prema tome, možemo videti da nova, osma generacija modela Volkswagen Golf, iako ne deli nikakve komponente sa svojim prethodnikom, izgleda prepoznatljivo već na prvi pogled. Naravno, tu su nove linije dizajna, nove svetlosne jedinice napred i pozadi, nova maska i branici.

Nije potrebno naglasiti da je osma generacija modela Volkswagen Golf jedan od, ako ne i najiščekivaniji, model koji će svoju premijeru imati ove godine. Za to naravno postoji dobar razlog. Naime, Volkswagen Golf je jedan od automobila sa najdužom tradicijom u automobilskoj industriji. Prva generacija se na tržištu pojavila 1974. godine, a onda je u godinama koje su usledili postao najprodavaniji automobil nemačkog brenda. Ovaj model je takođe redefinisao i segment u kom se prodaje, te nije rekost da se taj segment naziva i “Golf klasa automobila”.

Naime, model Golf je standard po kom se vode svi drugi automobili iz tog segmenta. Takav je bio slučaj i kada on nije bio najbolji automobil u svojoj klasi (mislimo na Golf Mk3). Velikom broju kupaca novih automobila Golf je primeran izbor, a proizvođačima automobila je on model koji žele da nadmaše.

Baziran na MQB Evo platformi

Nova, osma generacija modela Volkswagen Golf će biti bazirana na unapređenoj verziji postojeće platforme poznate pod imenom MQB Evo. Novi model ne samo da će biti lakši (za oko 50 kilograma), nego će imati i veće međuosovinsko rastojanje od svog prethodnika. Enterijer će takođe biti osvežen, a biće opremljen i brojnim bezbednosnim sistemima. Postoji šansa i da će on imati tehnologiju polu-autonomne vožnje.

Volkswagen Golf Mk8

Tokom januara prošle godine, VW ja objavio informaciju da će serijska proizvodnja osme generacije modela Golf početi na leto 2019. godine. Predstavnici kompanije su naveli i da možemo očekivati veliki broj trocilindarskih i četvorocilindarskih agregata. Oni su takođe naveli da možemo očekivati i “blago” ili potpuno hibridnu varijantu.

Naravno, nešto kasnije se očekuje i da VW lansira novu GTI verziju modela Golf. Još uvek nema detaljnih informacija, ali po svemu sudeći taj model će ispod haube imati četvorocilindarski agregat zapremine dva litara sa turbo punjačima koji će razvijati oko 300 konjskih snaga. To naravno znači da će i model Golf R biti snažniji od trenutnog modela sa istom oznakom.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery