970_250_eko
Vesti

Alfa Romeo 8C Competizione – ljubav na prvi pogled

Aukcije

Alfa Romeo 8C Competizione
2.45KPregleda

S obzirom da je proizvodnja modela Alfa Romeo 8C Competizione bila ograničnena na 1.000 primeraka (500 kupea i 500 Spider modela), nije ni čudo što nije česta pojava da se taj automobil prodaje. 

Alfa Romeo 8C Competizione

Međutim, kada se i pojavi primerak modela Alfa Romeo 8C Competizione koji se prodaje, onda njegova cena bude jednaka nekom od novih Ferrari modela. Iako ova Alfa Romeo nije dobila veliki broj pozitivnih kritika kada je reč o upravljanju, njen dizajn je dovoljan da je učini i te kako poželjnim automobilom.

Ista je situacija i sa primerkom sa fotografija koji uskoro ide na aukciju. Doduše, aukcijska kuća RMSotheby nije objavila informaciju o tome koja će biti početna cena ovog modela.

Primerak sa fotografija je proizveden 2008. godine. On je napravljen za američko tržište, a aukcija na kojoj će se prodavati će biti održana 8. ili 9. marta. Ova Alfa Romeo 8C Competizione je prešla svega 954 kilometara, te je u izuzetnom stanju.

Ofarbana je u prelepu “Rosso Competizione” crvenu boju, a enterijer je prekriven kožom crvene boje. Takođe, ovaj model ima veoma bogatu opremu.

Italijanski sportski kupe ispod karoserije krije V8 agregat radne zapremine 4,7 litara. On je povezan sa šestostepenim poluautomatskim menjačem čiji je konstruktor ZF. Agregat modela Alfa Romeo 8C Competizione rezvija 450 konjskih snaga i 470 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da ovaj prelepi automobil iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde i da postigne maksimalnu brzinu od 291 km/h.

Planovi za naslednika

Iako je proizvodnja modela Alfa Romeo 8C Competizione obustavljena 2009. godine, italijanski brend namerava da početkom sledeće godine lansira na tržište novi super automobil sa oznakom 8C. Planovi o tom modelu su otkriveni tokom leta prošle godine. Po njima će ovaj model imati hibridni pogonski sklop. Preciznije, agregat sa unutrašnjim sagorevanjem će pokretati zadnje točkove, dok će elektromotor snagu slati prednjim točkovima. Ukupna izlazna snaga tog automobila bi trebalo da bude preko 700 “konja”. Takođe se navodi da će naslednik modela 8C iz mesta do 100 km/h ubrzavati za manje od 3 sekunde.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery