AktuelnoVesti

Uber udružuje snage sa Renault Nissan grupacijom kako bi vožnju u Evropi učinili još više električnom

1.13KPregleda

Renault, Nissan i Uber saradjivaće u strateškim evropskim zemljama – cilj je da se poveća upotreba električnih vozila i proširi njihova infrastruktura

 

Renault i Nissan potpisali su sa Uberom, u okviru Alijanse, Memorandum o razumevanju sa ciljem elektrifikacije vožnje u Evropi. Renault i Nissan od sada će blisko saradjivati sa Uber-om kako bi njegovim vozačima u Evropi ponudili pristupačna električna vozila. Posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Portugalu. Ovo je nastavak uspešnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Velikoj Britaniji.

 

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a ove nedelje je povodom toga objavio vest o potpisivanju Memoranduma o razumevanju. Očekuje se da će do 2025. godine 50% ukupnih Uber kilometara u sedam evropskih glavnih gradova biti bez emisija. Reč je Amsterdamu, Berlinu, Briselu, Lisabonu, Londonu, Madridu i Parizu. To znači da će do kraja sledeće godine vozači moći da odaberu automobil bez emisija u gradovima koji čine 4/5 Uberovog poslovanja na evropskom tržištu.

 

Uber Renautl Nissan

 

Jasni ciljevi

Kompanije će u okviru Memoranduma o razumevanju nastojati da ubrzaju integraciju električnih vozila i električnog ekosistema u evropskim gradovima. Cilj je i sledeće:

  • da se ponudi Uberovim vozačima-partnerima pristup Renaultovim i Nissanovim električnim vozilima. Reč je modelima Renault ZOE i Nissan LEAF, kao i budućim električnim vozilima obe kompanije;
  • da se proširi pilot-projekat pokrenut u Velikoj Britaniji i na Francusku do kraja 2020. godine. Zatim i na Holandiju, Portugal i druga tržišta, uz sprovodjenje zajedničkih marketinških aktivnosti. Kao i obaveznu i edukaciju Uberovih vozača o prednostima i ponudi električnih vozila. Konačno, i omogućiti im probne vožnje kako bi se upoznali sa vozilima.

 

Renault Zoe

 

 

„Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa Uberom je potvrda naše sposobnosti da osvojimo nova tržišta i olakšamo profesionalnim vozačima energetsku tranziciju. Danas smo iskoristili svoju snažnu prednost: privlačnu ponudu električnih vozila koja doprinosi jačanju električne mobilnosti. Proteklih godina smo blisko sarađivali sa lokalnim vlastima kako bismo pronašli rešenja za sve veće izazove sa kojima se susreću gradovi. A to su gradski saobraćaj, rast emisija CO2 i smanjena kvaliteta vazduha. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanjusmo želeli da udružimo snage kako bismo ubrzali promenu” izjavio je Gilles Normand, viši potpredsednik Odeljenja za električna vozila i usluge mobilnosti Grupe Renault.

 

 

Jordi Vila, potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing Nissana Evrope, dodao je: „Nissan LEAF nas je u poslednjih desetak godina naučio da ljudi vole električnu vožnju i da će prelazak na električnu mobilnost pomoći vozačima da uštede novac i poboljšaju kvalitet vazduha u našim prestonicama. Saradnja sa Uberom u Velikoj Britaniji nam je pomogla da povećamo svest o važnosti prelaska na vozila bez emisija. Sada tu istu svest nastojimo da proširimo i na ostatak Evrope.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery