Vesti

„Osveženi“ Renault Zoe – bolji i jači nego ikada ranije!

Električna zujalica koja postaje sve bolja i bolja

Renault Zoe
630Pregleda

Renault je redovno „ažurirao“ svoj električni model Zoe još od kada je isti lansiran na evropsko tržište 2012. godine. Međutim, najnovije „osveženje“ donosi najveće i najimpresivnije promene do sada.

Renault Zoe

Najveća novina svakako jeste nova, veća baterija od 52 kWh. Zahvaljujući njoj, Renault Zoe sada sa jednim punjenjem može da pređe i do 345 kilometara puta. Takođe je novost i to što ovaj model sada može da se puni preko brzog punjača od 50 kWh. Zahvaljujući tome, za samo 30 minuta se može dobiti dodatnih 145 kilometara autonomije.

Uz novu bateriju ide i novi, snažniji R135 elektromotor. On razvija 133 KS i 245 Nm obrtnog momenta. Predstavnici francuskog proizvođača automobila navode da Zoe sada iz mesta do 100 km/h ubrzava za 10 sekundi. Takođe navode i da je maksimalna brzina koju ovaj model postiže 140 km/h.

Renault Zoe

Naravno, kupcima će i dalje na raspolaganju biti model Zoe sa R110 elektromotorm koji razvija 108 KS. On je bio dostupan i ranije, pre „osveženja“.

Enterijer ove male, gradske, električne zujalice je sada izrađen od kvalitetnijih materijala. Ističe se novi dizajn komandne table i ekran infotejnmenta od 9,3 inča. Tu je i digitalna instrument tabla sa ekranom od 10 inča.

Kolege iz AutoExpress magazina su imali priliku da testiraju ovaj automobil, a šta oni o njemu misle saznajte u video snimku ispod teksta.

Renault Zoe

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery