970_250_eko
AktuelnoVesti

Da li specijalno staklo čini Tesla Model 3 „najbezbednijim automobilom na svetu“? (VIDEO)

400Pregleda

Ilon Mask kaže da je Tesla Model 3 najbezbedniji automobil na svetu. Šta ga to čini tako posebnim?

 

Šef Tesle, Ilon Mask, svojevremeno je tvrdio da je Model 3 najbezbedniji svetski automobil. Dok neki ljudi misle da se radi o čistom hvalisanju bez pokrića, njegovi komentari su bili bazirani na informacijama koje je izdala Nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju (NHTSA), nakon izvršenih „kreš“ testova u SAD. Sudeći po rezultatima dotičnih ispitivanja, Model 3 se zaista pokazao odličnim.

 

Doduše, čitava stvar nije mogla da prođe bez kontroverze. Razlog je taj što NHTSA ne rangira automobile na bazi „kreš“ testova, već jednostavno svakom testiranom modelu da opštu ocenu uz pomoć zvezdica iz indivudalnih testiranja. Naime, NHTSA nikada nije oficijelno objavila da Model 3 pruža najmanje mogućnosti za zadobijanje eventualnih povreda prilikom sudara, niti je saopštila da je Model 3 najbezbedniji automobil ikada testiran. Međutim, Mask je malo proučio rezultate i došao do zaključka da nijedan drugi model nije ostvario tako visoke ocene. Ipak, NHTSA je zahtevala od Maska da povuče izjavu i ogradila se od čitave priče.

 

Na kraju krajeva, da li je Model 3 „zvanično“ ili „nezvanično“ najbezbedniji automobil ikada testiran, nije ni tako važno. Ono što jeste važno je zašto je uspeo da ostvari tako dobre rezultate. „Bumper 2 Bumper“ program kanala Donut Media, sugeriše da je specijalno staklo Modela 3 zaslužno za bezbednost putnika.

 

U priloženoj epizodi, objašnjava se značenje „najbezbednijeg automobila u SAD“, kao i čemu je tačno podvrgnut automobil tokom „kreš“ testa. Kako to Tesla koristi staklo da bi Model 3 učinio bezbednijim? Da li postoji neka druga inženjerska „magija“ koja takođe doprinosi sjajnim bezbednosnim atributima ovog automobila?

 

Pogledajte video.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery