AktuelnoVesti

Radnici Fiat Srbija opet na odsustvu

Da odmorimo od spavanja malo? Ko poslednji izađe neka ugasi svetlo!

2.01KPregleda

Plaćeno odsustvo, pa kolektivni godišnji, Fiat u Kragujevcu ne planira da radi skorije

 

Nakon što su početkom jula posle četvoromesečne pauze konačno počeli da rade, zaposleni u kompaniji Fiat Chrysler Automobiles Srbija u Kragujevcu od danas su ponovo na plaćenom odsustvu. 

 

Fiat Srbija

 

Svi radnici od 20. do 31. jula biće na plaćenom odsustvu, a za to vreme primaće naknadu od 65 odsto zarade, rekao je zamenik predsednika Samostalnog sindikata „Fijat Krajsler automobila Srbija“ Nebojša Mandarić. On je za RTS naveo da je razlog za prekid proizvodnje usklađivanje sa potrebama tržišta.

 

Renault i FCA

 

Nakon toga, od 3. do 21. avgusta sledi tronedeljni kolektivni godišnji odmor. Radnici će zatim od 24. avgusta  biti ponovo na plaćenom odsustvu, navodi javni servis Srbije.

 

 

Teško je izračunati koliko je zapravo fabrika Fiata u Kragujevcu radila u prethodne dve godine. Prošle godine češće su bile pauze sa plaćenim (65%) odsustvom i godišnjim odmorima nego li aktivna proizvodnja. Šta tek reći za ovu godinu i pandemijsku krizu koja je među prvima zatvorila upravo kragujevačko postrojenje na govoto 4 meseca.

 

 

 

Posle dve nedelje julskog „rada“, nova obustava, pa godišnji odmori, i sve tako, smao pitanje je do kada? Do novog „zlatnog doba“ ili do konačnog katanca (italijanski – „katanaćo“)? Sve nam se čini, ovo drugo je bliže. 

 

Fiat Srbija

 

1 Komentar

  1. Tuzno sta se desava sa autoindustrijom, sve je stopirano zbog korone. Ja sam odlozio kupovinu polovnjaka za sledecu godinu, sad kad mi bas zatreba auto za dalji put ja uzmem mms rent a car. Nadam se padu cena sledece godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery