AktuelnoVesti

Toyota Corolla Sedan GR Sport

Još jedna Corolla

3.86KPregleda

Najatraktivnija verzija Corolle Sedan do sada

 

Toyota Corolla Sedan dobila je još atraktivniji izgled zahvaljujući novoj verziji GR Sport koja je od sada deo i te game, sledeći uspeh GR Sport izvedbi Corolla Hatchback i Touring Sports. Zajednička stilska rešenja, kao što su spoljni i unutrašnji detalji, aluminijumski naplaci i dizajn sedišta, primenjena su u sve tri karoserijske varijante, stvarajući neraskidivi duh Tojotine porodice sa oznakom GR Sport.

 

 

Zahvaljujući izgledu koji je inspirisan GR modelima naglašenih performansi, i živopisnim bojama koje podsećaju na trkački Toyota Gazoo Racing koncepte, GR Sport paket ističe dinamične linije elegantne i karakteristične karoserije sa četvoro vrata. Sedan verzija će ujedno biti prvi Toyota model sa oznakom GR Sport koji će biti ponuđen tržištima u istočnoj Evropi.

 

 

Dodatnom vizuelnom svežinom Corolla Sedan svakako postaje privlačnija mlađim kupcima. Hrom ustupa mesto crnim detaljima visokog sjaja spolja, uključujući masku hladnjaka, kućišta retrovizora na vratima, bočnim stubovima i pragovima, ističući sportski izgled automobila. Takođe, na uglovima prednjeg branika nalaze se sjajni crni otvori u obliku slova C, koji naglašavaju širok, čvrst stav automobila na putu.

 

 

Aluminijumski naplaci su crne boje, sa svetlijim tonom mašinske obrade paoka, i sa zaštitnim znakom GR na centralnom, crvenom poklopcu na točku. U ponudi su dva različita dizajnerska rešenja naplataka sa 10 paoka – standard je veličine 17 inča, dok se kao opcija nudi naplatak od 18 inča.

 

 

Dinamičan karakter se ogleda i u skladno postavljenom spojleru na poklopcu prtljažnika, u boji karoserije, uz crni detalj iznad registarske tablice, kao i oznaci GR Sport na zadnjem delu. Dinamična siva (Dynamic Grey) je nova boja namenjena verziji GR Sport, a ima ih ukupno osam. Sedam boja, uključujući dinamično sivu, mogu da se kombinuju s crnim krovom, što po prvi put može da se dobije na Corolli Sedan kao dvobojna opcija karoserije.

 

 

Utisak koji preovlađuje u unutrašnjosti naglašavaju crne linije, upravljač presvučen finom, perforiranom kožom, i prednji aluminijumski paneli od brušenog aluminijuma, na kojima se nalazi znak GR. Prednja sedišta su sportska, oba izgledaju atraktivno i odlično drže telo, s dodatnim ispunama bočnih strana i naslona sedišta, uz oslonac za ruke između prednjih sedišta. Sedišta su presvučena mešavinom crne tkanine i visokokvalitetne sintetičke kože, sa štepom koji odlikuje kontrast bele i crvena boje, u skladu sa Toyota Gazoo Racing nijansama. Iste boje primenjene su i na zadnjim sedištima. Kao opciju, kupci Corolle Sedan GR Sport moći će da odaberu ambijentalno svetlo u kabini, spoljna LED svetla, i dvobojni završni izgled karoserije.

 

 

Nova Toyota biće dostupna s postojećim 1,8 hibridnim pogonom, kao i benzinskim motorom od 1,6 litara. Proizvodnja počinje u novembru 2020, a prodaja, zavisno od tržišta, planirana je od januara 2021. godine. Dok ne stigne na test, zadovoljite se „običnim“ hibridnim i benzinskim varijantama koje su nam nedavno bile na testu.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery