AktuelnoVesti

Korona virus zaustavlja i FIAT u Kragujevcu!?

4.75KPregleda

Zatvorene fabrike automobilskih komponenti u Kini ugrožavaju Fiatovu proizvodnju

Da se nije desila ova dramatična epozoda sa Korona virusom, verovatno nikada ne bi stekli potpunu sliku u kojoj meri veliki svetski brendovi i proizvođači suštinski zavise od komponenti koje se proizvode u Kini.

Iz agencijskih vesti informisani smo da je zbog kontrolisanja širenja virusa gotovo celokupna Kina u karantinu, ne rade škole, nema okupljanja i sportskih događaja ali i većina fabrika je privremeno obustavila proizvodnju. Među njima su i mnogobrojni veliki proizvođači automobilskih komponenti.

Mike Manley, izvršni direktor FCA se prvi oglasio na ovu temu, upozoravajući da FCA ima sve tanje lagere velikog broja komponeti.

Fiat 500 i Panda Hybrid Ukoliko kineske fabrike ne započnu proizvodnju komponenti, najkasnije za dve sedmice, FCA će biti prinuđen da zaustavi jedan ili više najvećih proizvodnih pogona u Evropi.

Imajući u vidu da je FCA Srbija, jedan od njihovih najvećih pogona na starom kontinetu, za očekivati je da i fabrika u Kragujevcu pretrpi posledice ove krize.

Inače, to baš i nije novost koja će posebno pogoditi FCA Srbija, budući da su samo tokom protekle godine radnici u Kragujevcu imali više od 130 dana plaćenog odstustva ne računajući godišnje odmore i praznike.

Znajući da i mnogi drugi veliki proizvođači još uvek kriju ovaj problem u svojim „on line“ ciklusima snabdevanja, za očekivati je da automobilska industrija u Evropi bude i prva žrtva virusa! Uskoro više informacija …

5 Komentara

  1. Ako su uopšte počeli da rade nakon novogodišnjih praznika.
    Nego ko im plaća pola godine da ne rade?????? Ako je taj podatak tačan, onda je to velika bruka

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery