Vesti

Predstavljen je Audi RS 5 Panther Edition!

Specijalno izdanje

Audi RS 5 Panther Edition
1.39KPregleda

Audi je iskoristio Sajam automobila u Los Anđelesu da premijerno predstavi novi RS Q8 i E-Tron Sportback. Zajedno sa ovim modelima, predstavljeno je i jedno specijalno izdanje. Reč je o modelu Audi RS 5 Panther Edition.

Audi RS 5 Panther Edition

Audi RS 5 Panther Edition je dostupan u kupe i sportback formi karoserije. Ističe se po tome što je ofarban u Panther crnu boju, koja je deo Audi Exclusive programa. Takođe, ovaj model je postavljen na dvobojne felne veličine 20 inča. Iste felne su dostupne i za model Audi RS 4 Avant.

Jedinstveni dizajn se nastavlja i u kabini. Naime, Audi RS 5 Panther Edition ima RS enterijer sa sedištima od crne Nappa kože i crvenim šavovima. Tu su i crni sigurnosni pojasevi sa crvenim detaljima. Volan i centralna konzola su presvcučeni alkantarom. Istina je da promene nisu drastične, ali je ovo prvi specijalni paket koji će se prodavati na tržištu SAD.

I kupe i Sportback varijanta modela Audi RS 5 Panther Edition poseduju 2.0-ltarski twin-turbo V6 agregat. On razvija 444 KS (331 kW) i 600 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem preko kog se snaga šalje svim točkovima.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, RS 5 kupe Panther od 0 do 96 km/h ubrzava za 3,7 sekundi. On postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h. Sa druge strane, sportback varijanta do 96 km/h ubrzava za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je takođe 280 km/h.

Proizvodnja će biti ograničena na svega 100 primeraka. Od toga, 75 modela će imati sportback formu karoserije. Ovaj model će početi da se prodaje već sledećeg meseca, a početna cena je 88.000 dolara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery