Predstavljamo

Zvanično je predstavljen i Audi RS Q8!

SUV raketa iz Ingloštata!

Audi RS Q8
2.28KPregleda

Novi Audi RS Q8 danas je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Radi se o najsnažnijem SUV modelu iz Ingloštata sa prelepim dizajnom i sjajnim performansama.

Audi RS Q8

Audi RS Q8 je u gami brenda iz Ingloštata na samom vrhu. Pokreće ga četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 591 KS (441 kW) i 800 Nm obrtnog momenta. U saopštenju kompanije se navodi da ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za svega 3,8 sekundi, a do 200 km/h za samo 13,7 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Sa opcionalnim Dynamic paketom opreme, maksimalna brzina je 305 km/h.

Kao i kod modela Audi RS6 Avant, i Audi RS Q8 je zapravo blagi hibrid. On ima električnu mrežu od 48 volti koja tokom ubrzanja i kočenja može prikupiti i do 12 kW koje se skladište u litijum-jonskoj bateriji. Naime, ako vozač skloni nogu sa papučice gasa pri brzini između 55 km/h i 160 km/h, onda se SUS agregat isključuje i automobil “krstari” koristeći prikupljenu električnu energiju. Tu je i start/stop sistem.

Snaga se šalje svim točkvoima preko quattro AWD sistema i osmostepenog tiptronic menjača. Tu je i adaptivno vešanje sa kojim se klirans može menjati za čak 90 mm visine. Dostupno je osam različitih režima vožnje. To su Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, Allroad, Offroad i individualni RS1 i RS2. Kočnice sa diskovima od 420 mm na prednjim i 370 mm na zadnjim točkovima s utu da bi ovaj model mogao da se zaustavi jednako lako kao što i ubrzava.

Kada je reč o dizajnu, nećemo puno toga pisati, već ćemo vas ostaviti da na miru pogledate fotografije. Isti je slučaj i sa enterijerom.

Novi Audi RS Q8 će početi da se prodaje početkom sledeće godine. Početna cena u Nemačkoj biće 127.000 evra!

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery