AktuelnoVesti

Opel Corsa-e vrlo dobra na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.51KPregleda

Opel Corsa-e je na zadovoljavajući način prošla test „severnog jelena“

 

Prvi pokušaj, kao po običaju, urađen je bez prethodnog znanja kako će automobil reagovati, i to pri brzini od 76 km/h, uz normalan režim sistema regenerativnog kočenja. Sem što je dodirnuo prvi čunj drugog reda, automobil je manevar prošao besprekorno.

 

Vozlio je reagovalo prirodno i bilo ga je lako kontrolisati. Bez obaranja čunjeva je ispit kompletiran pri brzini od 75 km/h, uz visok režim regenerativnog kočenja.

 

Naginjanje karoserije je neznatno a sistem upravljanja dovoljno brz i komunikativan. Elektronska kontrola stabilnosti interveniše tek toliko da održi putanju, ali bez prekomernog ometanja kretanja.

 

Razlika između dva režima regenerativnog kočenja je primetna ali nije velika. Pri 75 km/h uz aktiviran normalan režim, ovlaš je dodirnut samo jedan čunj. Prilikom prolaza rađenih pri većoj brzini, poput onog od 79 km/h i visokog režima regenerativnog kočenja, reakcije automobila su i dalje bile vrlo dobre. U ovom slučaju nema razlike u ponašanju između dve postavke regenerativnog kočenja. Efekat razlike se ogleda u izraženijem podupravljanju, koje negativno utiče na preciznost ali ne sprečava ulazak u treći red s relativnom lakoćom i gotovo bez obaranja čunjeva.

 

Slalom

 

Opel Corsa-e se pokazala veoma dobro i u slalomu, uz okretne promene pravca i neznatnim naginjanjem karoserije. Elektronska pomagala u ovom slučaju ne dozvoljavaju automobilu da previše podupravlja, kočeći točkove čim počnu da proklizavaju, mada to ne ometa kretanje u velikoj meri.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery