970_250_eko
AktuelnoVesti

Audi SQ5 Sportback TDI spreman za osvajanje Evrope

1.04KPregleda

TDI očigledno nije spreman da napusti scenu bez borbe

 

Kada je Audi lansirao Q5 Sportback krajem septembra, nisu bile dostupne fotografije S verzije, , mada je šturo spomenut performantni SQ5 za severnoameričko tržište. Marka četiri prstena sada stavlja stvari na pravo mesto objavljujući galeriju SQ5, kao i informacije u vezi s evropskom verzijom.

 

 

Dok su se SQ7 i SQ8 prebacili na benzinski pogon na Starom kontinentu, nakon neočekivanog TDI „stinta“, manji SQ5 ipak koristi „omraženo“ gorivo. Reč je o 3,0-litarskom V6 sa 341 ks i 700 Nm, u skladu sa S5 modelima, ali ne i svim. Neki će možda biti izenađeni činjenicom da S5 kabriolet u Evropi ispod haube poseduje 3,0-litarski V6 benzinac.

 

 

Bez „rasne“ RS Q5 Sportback verzije na vidiku, SQ5 je najbrži u „porodici“. Do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. S obzirom da je dizel motor uparen s blagim hibridnim sistemom, ovaj krosover je izuzetno štedljiv. Audi kaže da mu je za prelazak 100 kilometara potrebno sedam litara dizela u kombinovanom ciklusu.

 

 

U poređenju s konvencionalnim SQ5 TDI, stajling Sportbacka ne iznenađuje, a na svu sreću, lažni završeci izduvnih cevi prethodne verzije su uklonjeni.

 

 

Audi SQ5 se proizvodi u Meksiku, kako u TFSI, tako i TDI varijanti, a biće lansiran na tržište u prvoj polovini 2021.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery