AktuelnoVesti

Obustavljene isporuke Golf Mk8

Opet problemi u VW

3.64KPregleda

Zbog problema sa softverom Volkswagen zaustavio isporuke Golfa 8

 

Nova generacija VW Golfa još uvek nije ni stigla na sva tržišta, a već se javio problem zbog kojeg je kompanija iz Volsfburga prinuđena da obustavi isporuke ovog modela do daljnjeg. Naime zbog greške na softverima koja se pojavila u nekolicini automobila, VW je rešio da proveri čitavu proizvodnu seriju pre puštanja u promet, kako kompanija ne bi bila suočena sa još jednom aferom.

 

 

Citirajući zvanične izvore i nemačke publikacije, Autonews Europe izveštava da se problem javio kod sistema koji omogućava vozilu da u slučaju nesreće kontaktira hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi obavezna od pre dve godine.  Problem sa sistemom „online connectivity“ ima ne samo određen broj Golf Mk8 vozila, već i novih Škoda Octavia, ali za sada u daleko manjem procentu. Shodno tome, istu falinku bi mogla da ima i nova generacija Seat Leona.

 

 

Radi se dakle o aplikaciji koja u slučaju većih udesa automatski upućuje telefonski poziv za pomoć medicinskoj i drugim nadležnim službama. Za sada je nepoznanica tačan broj automobila sa „bagom“, kao i način na koji će najveći nemački proizvođač automobila rešiti problem. Volkswagen će  u narednih nekoliko dana morati da objavi zvaničnu informaciju da li će opoziv isporuka potrajati ili ne.

 

 

Neke procene kažu da će ažurirani softver biti dostupan tek u drugoj polovini juna. U međuvremenu, proizvodnja Golfa Mk8 se nastavlja u Nemačkoj, ali će se sva vozila skladištiti sve dok im softveri ne budu popravljeni. Ostali tehnički problemi koje su prouzrokovale druge ograđene komponente, uključujući i onaj sa prikazom emisije štetnih gasova, već su više puta odlagali plasiranje nove generacije Golfa.

 

 

Lansiran prošle godine, novi VW Golf je predstvaljen kao jedan od najvažnijih modela u istoriji fabrike iz Volsfburga. Na njegov razvoj i usavršavanje potrošeno je preko 2  milijarde evra, a prvashodni zadatak mu je da dostigne uspeh prethodnika koji je u prethodne dve godine bio najprodavaniji automobil u Evropi. Osim toga on je najavljen kao lider u segmentu u pogledu emisije štetnih emisija, bezbednosti i digitalizacije.

 

 

Osma generacija kultnog Golfa u Nemačkoj se prodaje od decembra prošle godine po početnoj ceni od 19.995  evra . Par hiljada evra više potrebno je izdvojiti za Style i R-Line. Proizvodna linija novog Golfa obuhvata i sveže predstavljene i najavljene verzije GTI, GTI TCR, GTD, GTE (plug-in hybrid), kao i naravno karavan i R varijantu koje takođe malo kasne.

 

1 Komentar

  1. VW Golf. Sinonim za kvalitet.
    Spram ovoga je Toyota Corolla 1.6 kosmicki brod. Klasicni benzinac koji lako predje 300.000km, proverena mehanika, cista klasika.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery