AktuelnoVesti

Novi VW Golf R špijuniran na Nürburgringu bez kamuflaže

5.3KPregleda

Volkswagen Golf R spreman da „pregazi“ konkurenciju

 

Novi Volkswagen Golf MK8 još uvek je svež u našim mislima, a nemački proizvođač ne okleva sa razvojem novih varijanti ovog modela osme generacije, fokusiranih na visokim sportskim performansama. Do skoro prikrivani Golf VIII R testiran je nedavno poslednji pred serijsku proizvodnju, naravno, na stazi u Nürburgringu. 

 

Kao i standardna verzija, novi R izgleda da ima prilično suptilan dizajn eksterijera. Ovo će mu pomoći da se uklopi u svakodnevni saobraćaj i ne ističe previše, kao neki konkurenti poput Ford Focus RS-a i Honde Civic R.

 

Vizuelnih promena ipak ima. One između ostalog uključuju postavljanje različitih prednjih i zadnjih branika, koje su na datom testiranju još uvek sakrivene trakama. Predstavljeni beli prototip na špijunskim fotografijama takođe ima istaknte bočne crne lajsne, kao i jedinstvene sportske točkove na kojima se vidi skup ojačanih kočnica sa plavim čeljustima pod R oznakom.  Sa zadnje strane se nalazi zanimljivi veliki spojler koji se proteže skroz sa krova, kao i četiri izduvna otvora, te istaknuti difuzor. To je otprilike par stvari po kojima će se raspoznavati R verzija, uz neke još uvek neotkrivene detalje.

Dugo se nagađalo da će novi VW Golf R koristiti 2,5-litarski TSFI, turbobenzinski agegat sa pet cilindara i 400 kS,  poput  modela Audi RS3 , RS Q3 i TT RS. Ipak, sada je potvrđeno da to neće biti slučaj, jer bi takav model mogao „uništiti“ prodaju u RS trojke. Umesto toga, novi Golf R i dalje će koristiti dvolitarski turbo benzinski četvorocilindrični motor, poput izlaznog modela. Ipak, ovaj agregat biće modifikovan da bi proizveo približno 333 konja, dvadesetak više od prethodnika, a glasine kažu da će u Volsfburgu probati da napravi verziju i sa svih 400 kS. Ovaj motor biće uparen isključivo sa menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sve točkove.

Iako i dalje nemamo špijunske snimke koji prikazuju unutrašnjost novog Golfa R, može se očekivati da će izgledati prilično slično kabini novog Golfa GTI, sa brojnim sportskim akcentima i „R“ (re)brendiranjem.

VW je već ranije potvrdio da će novi Golf R predstaviti do kraja godine, ali još nije precizirano kada stiže karavan verzija koju željno očekuju ljubitelji brenda širom Evrope.   

Izvori i foto: CarsCoops i Motor1

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery